"AKP'den neden ayrıldığımı okyanus ötesindekiler bile biliyor"

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ''Wikileaks Belgeleri'nden birinde 'Hükümette, iktidarda o kadar çok yaygın yolsuzluk hadisesi var ki Bakanlardan biri istifanın eşiğine geldi' diye ifade ediliyor'' dedi.

Yayınlanma: 05.12.2010 - 14:46
Abone Ol google-news

Şener, Barış Manço Kültür Merkezi'nde partisi tarafından düzenlenen ''Bursa Bölge Toplantısı''ndan önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı. ''Belediye başkanlığı seçimi gerçekleştirilen Mustafakemalpaşa'ya bağlı Ovaazatlı beldesindeki konuşmasında, bakanlıktan ayrılma nedeninin Wikileaks Belgeleri'nde net ortaya çıktığı yönündeki açıklamasında ne belirtmek istediğinin sorulması'' üzerine Şener, şunları kaydetti:

''Sürekli olarak değişik vesilelerle bana 'Neden hükümeti, iktidarı bıraktın?' diye soruyorlar. Ben de cevap olsun diye dün Ovaazatlı Beldesi'nde yaptığım konuşmada, 'niye bıraktığımı Okyanus ötesindekiler bile bildikleri halde Türkiye'dekilerin bilmiyor olması mümkün değil' diye cevap verdim. Bu Wikileaks Belgeleri'nden birinde 'Hükümette, iktidarda o kadar çok yaygın yolsuzluk hadisesi var ki, Bakanlardan biri istifanın eşiğine geldi' diye ifade ediliyor. Buna vurgu yapmak suretiyle dünkü konuşmamı yaptım. Herhalde ne demek istediğim de yoruma meydan vermeyecek şekilde açık ve nettir.''

Şener, daha sonra Bursa, Balıkesir, Bilecik, Yalova, Eskişehir, Kütahya, Çanakkale illerinden gelen parti teşkilatı mensupları ile yapılan toplantıya katıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler