'Tabiatı Bozuk Yasaya Hayır'

Beyoğlu'nda bir grup, Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı'nı protesto etti.

Yayınlanma: 05.12.2010 - 15:02
Abone Ol google-news

Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerindeki Galatasaray Lisesi önünde toplanan 'Karadeniz İsyandadır Platformu' üyesi bir grup, 'Tabiatı Bozuk Yasaya Hayır' pankartı açtı. Burada grup adına açıklama yapan Çiğdem Bayrak, TBMM gündeminde olan Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı'nı toplumu tamamen dışlayan bir şekilde hazırlandığını savunarak, ''Enerji yatırımlarına yönelik yöre halklarının itirazlarının bu kadar gündemleştiği, açılan davalarda yürütmeyi durdurma ve iptal kararlarını alındığı bir dönemde, böyle bir yasanın görüşülmesi bölgeyle ilgili kaygılarımızı artırmaktadır'' dedi.

Bayrak, tasarıyla korunması gereken alanların yetkisinin Çevre ve Orman Bakanlığına devredilmesinin öngörüldüğünü belirterek, ''Bakanlığa ve kurullara neredeyse sınırsız takdir hakkı verilmiş, takdir hakkının ne şekilde kullanılacağı dair bir düzenleme yapılmamıştır'' diye konuştu.

Tasarıda, doğaya, biyolojik çeşitliliğe zarar veren eylemler hakkında sadece para cezası öngörüldüğünü ifade eden Bayrak, ''Bu para cezaları, dereleri, vadileri ve doğayı yok eden projeleri yürüten şirketler için çerez parası düzeyinde tutulmuştur. Bu yasa tasarısı doğayı korumayı değil, onu yok edecek projelerin önünü açmayı hedeflemektedir'' dedi.

Grup bir süre, ''Santral yapma boşuna, yıkarız başına'', ''Dereler gümbür gümbür, Karadeniz özgürdür'' şeklinde slogan attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler