MHP Genel Başkanı Bahçeli Mersin'de

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mersin'in Tarsus ilçesinde park açılışına katıldı. Bahçeli, geçen yıl geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Yeşiltepe Beldesi Belediye Başkanı Salah Gökmen'in kabrini de ziyaret etti.

Yayınlanma: 05.12.2010 - 17:16
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hatay programının ardından Mersin'in Tarsus ilçesindeki programlarına katılmak üzere kente geldi. TAG Otoyolunun Tarsus ilçesindeki Kaleburcu gişelerinde kalabalık bir partili grubunca karşılanan Bahçeli, partililerle tokalaştıktan sonra, Tarsus'a bağlı Yeşiltepe Beldesi Belediye Başkanı Fikri Tüten'i makamında ziyaret etti. Bir süre Tüten ile basına kapalı olarak görüşen Bahçeli, belediye binasından ayrılırken, geçen yıl geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybeden belediye başkanı Salah Gökmen'in kardeşleri Meryem Şen ve Leyla Şen ile görüştü. Görüşme sırasında ellerinde ağabeylerinin fotoğraflarının bulunduğu kardeşlere Bahçeli, başsağlığı diledi.

Daha sonra Salah Gökmen Barış ve Kardeşlik Parkı'nın açılışına katılan Bahçeli, Belediye Başkanı Tüten'in, ''Bizim gibi Arap kökenli vatandaşlara MHP kucak açtı. Bunun için teşekkür ederiz'' demesi üzerine, şöyle konuştu: ''Ülkemizin en fazla ihtiyaç duyduğu milli birliğin, beraberliğin, barış ve huzurun sağlanması için, hangi kökenden ve mezhepten olursa olun Türkiye Cumhuriyeti devletinin güzide vatandaşları olarak, bir arada yaşama arzusu ifade edildi. Belediye başkanımızın bu söylemi, Türkiye'yi parçalamak ve bölmek isteyenlere karşı mesaj olmuştur. Aynı zamanda bugünkü siyasi iktidara da.''

Bahçeli, konuşmasının ardından MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve bazı milletvekillerinin yanı sıra diğer parti yetkilileriyle parkın açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından Salah Gökmen'in kabrini ziyaret edip mezarına çiçek bırakan Bahçeli, Bahşiş Belde Belediyesini de ziyaret etti.

 

Bahçeli, park açılışına katıldı

Bahçeli, ''Mersin Tarsus Belediyesi Devlet Parkı''nın açılışında yaptığı konuşmada, 29 Mart 2009 tarihinde yapılan mahalli idareler seçiminde 411 il, ilçe ve belde belediye başkanlıklarında MHP'lilerin göreve getirildiğini hatırlattı. Tarsus'a çok kez geldiğini ifade eden Bahçeli, ''Her defasında çok daha büyük bir gelişmenin ve değişimin olduğunu fark ediyoruz. Görülüyor ki, ilçemizde alt yapı hizmetleri tamamen tamamlanmış, yolları ve kanalizasyonları yapılmış. Artık toplumsal kaynaşmayı öngören bir belediyecilik anlayışına girişilmiş'' diye konuştu.

Açılışını yaptığı parkta iftihar edici çalışmalarla karşılaştığını dile getiren Bahçeli, şöyle konuştu: ''Bu parkta olduğu gibi iftihar edici çalışmaları gördükçe anlıyorum ki, belediyecilikte MHP ülkenin yıldızı olmuştur. Bu hizmetlerin kıt imkanlarla sürdürülmekte olduğunu görmek, bizi bu tahmine götürmekte. O sebeple Tarsuslular, çok şanslı. Burada komşuluk hukuku ve kardeşlik duygusu içerisinde beraber yaşamanın zevkini yaşayacağız. Bundan sonraki süreçte de herkesin imreneceği bir Tarsus'u göreceğime inanıyorum.''

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da çalışmalarını anlatarak, bundan sonraki süreçte ilçeye her geçen gün daha modern bir kent görünümü kazandırılacağını kaydetti. Konuşmaların ardından Kocamaz, MHP lideri Bahçeli'ye sembolik olarak ''Tarsus'un altın anahtarı''nı verdi. Daha sonra Bahçeli, MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır ve diğer parti yöneticileriyle parkın açılışını yaptı.
 

'Her ülkücüden 24'er oy'

Bahçeli, daha sonra partisinin ilçe teşkilatını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi. Bahçeli, buradaki konuşmasında, partilileri, gelecek yıl yapılacak genel seçimle ilgili bilgilendirdi. ''Her ülkücü arkadaşımdan 24 oy istiyorum'' diyen Bahçeli, ''Bunu gerçekleştirdiğimiz takdirde, 19 milyon oy ile tek başımıza iktidara geliriz. Bu hiç de zor değil'' dedi. Sandıklara da sahip çıkmaları gerektiğini kaydeden Bahçeli, şöyle konuştu: ''Evinize, ailenize, namusunuza nasıl sahip çıkıyorsanız, sandıklara da öyle sahip çıkmalısınız. Böylece oy hırsızlarına da fırsat vermemiş olursunuz. Bu uygulamayı yarından itibaren başlatmalısınız. Bu hedefin lokomotifi Mersin ve Tarsus olacaktır. Siyasi iklim buna müsaittir. MHP'nin 40 yıllık siyasi deneyimi, filizlenip çınar olacak ve MHP 2011 seçimlerinde tek başına iktidara gelecektir. Ayrıca bizim kimseyle seçim ittifakı yapma gibi bir düşüncemizde yoktur, olamaz da. Koalisyon dedikodularını bir kenara bırakın ve MHP'nin tek başına iktidara geleceğine yürekten inanın.'' Bahçeli, daha sonra kentten ayrılarak karayoluyla Ankara'ya gitti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler