Mustafa Balbay'ın fotoğrafları Zonguldak'ta

Meslekte 30 yılı geride bırakan ve halen Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazetemiz yazarı Mustafa Balbay’ın geçmişten günümüze fotoğraflarından oluşan sergi İzmir'in ardından bu kez "emeğin başkenti" Zonguldak’ta açıldı.

Yayınlanma: 05.12.2010 - 16:59
Abone Ol google-news

Cumhuriyet gazetesi haber editörlerinden Aykut Küçükkaya’nın konuşması sırasında Mustafa Balbay’ın son kitabı “Silivri Toplama Kampı/Zulümhane”den “Balbay’ın çocuklarına duyduğu hasreti anlatan” bir bölümü alıntılaması Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref’i ve çok sayıda izleyiciyi ağlattı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Konak Belediyesi işbirliğiyle İzmir’de açılan Mustafa Balbay Fotoğrafları Sergisi, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü etkinlikleri kapsamında Zonguldak Maden Mühendisleri Odası Lokali’nde önceki akşam gerçekleştirilen etkinlikte açıldı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Zonguldak Şubesi ile Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nin gerçekleştirdiği etkinliğe CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet gazetesi yazıişleri müdürlerinden Murat Ataş ve çok sayıda yurttaş katıldı. Açılışa katılan konukların bir dakikalığına Mustafa Balbay maskesi taktığı etkinliğin açılış konuşmasını yapan ÇGD Zonguldak Şube Başkanı Ali Ayaroğlu, “O hep emekçiden yanaydı, ben diyorum ki emeğin başkentinden zulmün başkentine selam olsun” diye seslendi.

Serginin açılışının ardından Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ve Cumhuriyet gazetesi haber editörlerinden Aykut Küçükkaya Balbay’ı anlattı. Sertel, 17 Ocak’taki duruşma için Gazetecilere Özgürlük Platformu olarak tüm Türkiye’den otobüsler kaldırarak tutuklu gazetecilere destek için Silivri’de olacaklarını açıkladı. Tartan ise “Bugün buradan, emeğin başkenti Zonguldak’tan verilen mesaj bir çığlık gibi tüm Türkiye’ye yayılacaktır” dedi.

 

Başkan ağladı

Cumhuriyet gazetesi haber editörlerinden Küçükkaya’nın konuşması sırasında Balbay’ın son kitabı Zulümhane’den yaptığı bir alıntı, Zonguldak Belediye Başkanı Eşref’i ve çok sayıda izleyiciyi ağlattı. Söyleşi sonrası Sertel, Tartan ve Küçükkaya Balbay’ın son kitabı “Zulümhane”yi imzaladı. Serginin Zonguldak’tan sonraki durağı ise Ordu olacak. Etkinliğe işten atılan KARDEMİR emekçileri de destek verdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler