Bakan Demir'e santral protestosu

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Yalova'da fay hattı üstüne yapılacak kömür yakıtlı termik santral nedeniyle protesto edildi. Bakan Demir, protestoda bulunanların tepkilerinin demokratik bir tepki olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 05.12.2010 - 17:55
Abone Ol google-news

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Yalova Valiliği, Yalova AKP İl Başkanlığı ve Bayındırlık İl Müdürlüğü ile Yalova TMMOB temsilciliğini ziyaret etti. Temasları çerçevesinde ilk olarak Yalova Valisi Dursun Ali Şahin'i ziyaret eden Bakan Demir'e Yalova Çevre Platformu (YAÇEP) sözcüsü Avukat Ayşe Aydemir, "Yalova'da Termik Santrale Hayır" kampanyasında toplanan 20 bin imzalı dosyayı verdi. Yalova'da Fay Hattı üstünde kurulması düşünülen Kömür Yakıtlı Termik santrale izin verilmemesini isteyen Aydemir, "Yalova'da Termik Santral İstemiyoruz" diye seslendi. Türkiye'nin enerji ihtiyacın olduğunu anlatan Bakan Demir ise ruhsatın bakanlık tarafından değil, yerel yönetimler tarafından verildiğini söyledi. Protestocu Bakan Demir'in yanından uzaklaştırıldı.
 

Demokratik tepki

Daha sonra AKP il binasına giden Bakan Demir, partililere seslenirken topluluk içinde bulunan bir grup YAÇEP üyesi, parti binasında "Termik Santrale Hayır" yazılı pankart açtı. Bunun üzerine yaşanan gerginlikte partililerin dışarıya çıkartmak istedikleri yaklaşık 10 kişilik gurup, Yalova halkının termik santral istemediğini belirtti. Ardından Bakan Demir, parti binasından zorla dışarı çıkartılmak istenen YAÇEP üyelerinin dışarı çıkartılmasını engelleyerek, bu tepkinin demokratik bir tepki olduğunu belirtti. Gurubun salonda kalmasını isteyen Demir, termik santraller olmadığı takdirde, ülkenin karanlıklarda kalacağını, alternatif bir yer gösterilmesi halinde santralin orada kurulacağını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler