Yüksekova Belediye Başkanı cezaevinde

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Belediye Başkanı Ruken Yetişkin tutuklanarak Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Yayınlanma: 05.12.2010 - 18:44
Abone Ol google-news

2004 yılında İstanbul Bağcılar'da düzenlenen bir etkinlik sonrasında haklarında ''terör örgütü propagandası'' yaptıkları iddiasıyla dava açılan 7 kişiden biri olan BDP'li Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, cezasının Yargıtayca onaylanması üzerine tutuklanarak Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Tutuklama kararının çıkmasının ardından Yüksekova'dan Bitlis Adliyesi'ne gelen Yetişkin, adliye önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi: ''2004 yılında İstanbul Bağcılar Olimpik Stadı'nda yapılan bir şölende tertip komitesindeydim. Orada açılan bir mahkememiz vardı. Önce takipsizlik kararı verildi ardından yeniden bir mahkeme açıldı. Ceza verildi, DGM bozdu. Ancak belediye başkanı olduktan sonra davamız tekrardan başladı. Neticede bugün ceza verildi. 6 ay erteleme almıştık. 6 aylık ertelememiz bugün bitti.''

Yetişkin, verilen cezanın infazı için belediye başkanlığı bitene kadar beklenebileceğini dile getirerek, infazın gerçekleşme sebebinin siyasi olduğunu iddia etti. Açıklamanın ardından nöbetçi savcıya ifade veren Yetişkin, buradan sağlık kontrolü için Bitlis Devlet Hastanesi'ne, daha sonra da Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon