Kara kışa hazır olun

Hava sıcaklığında sert düşüş yaşanacak. Balkanlar üzerinden inecek yağışlı hava, bu akşam önce Trakya ve Ege kıyılarında, yarın tüm batıda etkili olacak.

Yayınlanma: 06.12.2010 - 07:08
Abone Ol google-news

Lodos yarın yerini başta İstanbul'da kuvvetli karayele bırakacak. Yağışla görülecek 10-12 derece soğuma; Bilecik, Kütahya ve Bolu arasında yağışı karla karışık yağmura çevirecek. Uludağ, Bolu ve Abant dağlarında yarın geceye kadar yoğun kar yağışı görülecek.

İstanbul'da yarın kuvvetli sağanak yağış var. 23 derece olan sıcaklık 13 derece düşüşle 10 dereceye inecek. Kuvvetli karayel ise sıcaklığı 7-9 derece arasında hissettirecek. Ankara yarın bulutlu, sıcaklık 13 dereceye inecek. İzmir sağanak yağmurlu, sıcaklık 16 derece.

Pazartesi günü yağış etkisini Doğu Karadeniz dışında kaybedecek ancak soğuma iç kesimlere ilerleyecek. Salıdan itibaren ise sıcaklıkta yeniden esmeye başlayacak lodosla hızlı artış başlayacak. Daha uzun süreli ve hissedilir soğuma ise 10 Aralık'tan itibaren Türkiye'de etkili olmaya başlayacak.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, kış mevsiminde Güneydoğu Anadolu dışındaki diğer bölgelerde sıcaklıkların normalin 0.5 ila 1 derece altında olacağını söyledi.

Bakan Eroğlu, Aralık-Ocak ve Şubat aylarını kapsayan dilimde Akdeniz ve Ege bölgelerinde normallerden 50 mm daha az yağış beklediklerini aktardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler