MEB 30 bin öğretmenin atamasını yaptı

KPPS'deki kopya iddialarının ardından ertelenen 29 bin 247 kadroya öğretmen ataması yapıldı. Atamaları yapılan öğretmenler, 7 Aralık'ta görev yapmaya başlayacak.

Yayınlanma: 06.12.2010 - 08:59
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye'nin genç bir öğretmen kadrosuna sahip olduğunu, hızlı değişimlerin yaşandığı bugünün dünyasında ülkelerin en önemli gücünü bilgili ve nitelikli insan gücünün oluşturduğunu, bilginin artık tek başına bir güç olmaktan çıktığını, bilgiyi etkin kullanmanın daha önemli bir hale geldiğini söyledi. Öğretmenlerin sürekli kendilerini yenilemesi gerektiğinin önemini vurgulayan Çubukçu, "Bugün öğretmeni dört duvar arasında hapsetmek mümkün değil. Öğretmenlerden bilgi aktarmalarını değil, öğrencilere analiz etme, problem çözme becerilerini kazandırmalarını bekliyoruz" dedi.

Bakan Nimet Çubukçu, atamaların yapıldığı andan itibaren toplam 608 bin 29 öğretmenin görev yaptığını söyledi. Çubukçu, "Her iki öğretmenden bir hükümetimiz tarafından atandı. 2010 yılı ise en yüksek öğretmen atamasının gerçekleştiği yıl olma özelliği taşıyor. Bu yıl, tam 40 bin 561 bin öğretmenimizi eğitim ailemize katmış olacağız" ifadelerine yer verdi.
 

Öğretmenlerimizin yüzde 73'ü 49 yaşın altında

Çubukçu, 30 bin öğretmen atamasında boşalan pozisyonlara da sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. Çubukçu konuşmasında şunları kaydetti:
"Öğretmenlerimizin yüzde 73'ü 40 yaşın altında olduğu düşünüldüğünde eğitimin tüm bileşenlerinde yaşanan değişim, dönüşüm sürecine genç öğretmenlerimizin daha çabuk uyum sağlayabileceğini düşünüyorum. Genç bir nüfusa, genç bir öğretmen kadrosuna sahip olmamız iyi değerlendirildiği takdirde gerçekten de ülkemiz için çok büyük bir zenginlik ve avantajdır."

"30 BİN YETMEZ"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler