'Kürtlerin savunma gücü planına' yalanlama

Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk yaptıkları yazılı açıklama ile basında yer alan 'Kürtlerin Savunma Gücü Planı' yönündeki haberleri yalanladı.

Yayınlanma: 06.12.2010 - 10:21
Abone Ol google-news

Türk ve Tuğluk yaptıkları yazılı açıklamada, Demokratik Toplum Kongresi Örgütlenme Komisyonu'nun 2-3 Aralık tarihlerinde yaptığı toplantının sonuç bildirgesinin gazetecilik etiğine yakışmayan bir tutumla tamamen çarpıtılarak haberleştirildiği kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Komisyonumuzun bildirisinde de görüldüğü üzere, Kent Meclislerinin kurulması ile toplumsal sorunların tartışılarak çözülmesi yaklaşımı esas alınmıştır. Birer toplumsal yara halini alan fuhuş-uyuşturucu-kadına karşı şiddet-aileler arasındaki ihtilaflar-kan davaları-tefecilik gibi sorunların çözümü için, halkın güvenliğini sağlamak kapsamında toplumsal duyarlılık yaratmak, eğitsel etkinliklerle bu konularda bir aydınlanma ve caydırıcılık oluşturmak amaçlanmaktadır.

Kent meclislerinin bizatihi kendisi, toplumun güvenliği konusunda bir teminattır. Yerindelik ilkesi esasına göre, bölgesel ve yerel özgünlükler dikkate alınarak oluşturmaya çalıştığımız yerel meclisler, demokratikleşmenin olmazsa olmaz toplumsal güvencesidir. Meclislerimiz, toplumsal olan siyasal-sosyal-ekonomik-hukuki vs her konuda kendini örgütleyecektir. Sözkonusu haberde ise, halkın güvenliği konusu tamamen çarpıtılarak savunma gücü-polis gücü gibi gerçeği ifade etmeyen bir yaklaşım sergilenmiştir.

Barış ve demokratikleşme sürecinin oluşması için ümitlerin arttığı bir dönemde, toplumsal hassasiyetleri kaşımanın ve demokratik bir örgütlenmeyi töhmet altında bırakmanın, toplumsal sorumluluk ve basın etiği bir ilgisi yoktur. Sözkonusu haberi tekzip ediyoruz, muhabirin bu yalan-yanlış haberine karşı hukuki yollara başvuracağımızı kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler