'Hüseyin Çapkın açığa alınsın'

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, İstanbul'da öğrenci ile polis arasında geçen olaylar nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın açığa alınmasını istedi.

Yayınlanma: 06.12.2010 - 10:25
Abone Ol google-news


CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında İstanbul'da öğrenciler ve polis arasında geçen olayları değerlendirdi.

Bu olayın zor kullanma değil, "zorbalık" olduğunu savunan İnce, şöyle dedi:
"İstanbul Emniyet Müdürü diyor ki, 'polis yasal yetki içinde zor kullanır' diyor. Polisin bu yaptığı zor kullanmak değildir, zorbalıktır. İstanbul Emniyet Müdürü derhal açığa alınmalıdır. Bu görüntüler Sayın Başbakan'ın mağdurluktan zalimliğe geçişinin görüntüleridir. Bu görüntüler bir zamanlar mağdur edebiyatı yapanların günü geldiklerinde nasıl zalim olduklarının göstergesidir. Ben merak ediyorum, vicdanı sızlamadı mı? Ne olacak bu ülkenin gençleri biraz bağırdı diye, ne olur kıyamet mi kopar, rütbeleriniz mi sökülür? Zaten teslim almışsınız. Bugün bazı gazetelerde var; tutulmuş sapasağlam yüzü ama sonra ağzı burnu kan içinde, mosmor. Bunlar faşizmin ta kendisidir. Bu zor kullanma değildir, zorbalıktır. AKP zorbalığıdır bu."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler