Köylülerin maden ocağı isyanı

Bursa'da kurulmak istenen maden ocağına tepki gösteren köylüler, bir iş makinesini ateşe verdi. Karayolunu da trafiğe kapatma girişiminde bulunan köylüleri jandarma engelledi.

Yayınlanma: 06.12.2010 - 10:31
Abone Ol google-news

Edinilen bilgiye göre, Orhangazi ilçesine bağlı Üreğil köyü sınırları içinde maden ocağı kurma kapsamında hafriyat çalışmalarının başladığını öğrenen yaklaşık 100 kişilik grup, ocağın kurulacağı bölgeye gitti. Bu sırada, hafriyat çalışması yapan bir iş makinesi, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce ateşe verildi.

Daha sonra, Orhangazi-Yalova karayolunu trafiğe kapatmak için hareket eden köylülerin yolu, Sugören köyü yakınlarında jandarma tarafından kesildi.

Olay yerine gelerek köylüleri dinleyen İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, yasal yollarla haklarını aramaları halinde köylülerin yanında olacağını söyledi. Peynircioğlu, yol kesmek veya araç yakmak gibi eylemlerle sorununun çözülmeyeceği, aksine daha büyük sorunların ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu.

Bunun üzerine ikna edilerek köye dönmeleri sağlanan köylülerin, ilgili şirkete dava açacakları öğrenildi.

Civardaki köylerin geçimlerini zeytin ve biber üretiminden sağladığı, maden ocağının kurulması halinde buradan çıkacak tozun sadece Üreğil'e değil, Yeniköy, Çakırlı ve İznik Gölü havzasındaki tarım alanlarına da zarar vereceği iddia edildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler