TSK, felaket bölgesinde

Arnavutluk'un kuzey kesiminde özellikle İşkodra bölgesinde bir haftadır aralıksız devam eden sağnak yağışın yol açtığı sel felaketinde bugüne kadar 3 binden fazla ev ile 14 bin hektar alanın sular altında kaldığı açıklandı.

Yayınlanma: 06.12.2010 - 11:00
Abone Ol google-news

Arnavutluk İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, sular altında kalan bölgelerden toplam 11 bin 500 vatandaşın da, güvenli bölgelere transfer edildiği yardım ve kurtarma çalışmalarının da dost ülkelerden gelen destekle aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi, kurtarma ve tahliye çalışmalarına yardım içi Türkiye'nin üç adet S-70 Sikorsky helikopteri ile yardım ekipleri göndermesinden dolayı cumartesi günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü arayarak Türkiye'ye teşekkür etmişti.
Türkiye'den gelen askeri yardım ekipleri de felaket bölgesinde çalışmalarına başladı.

Ekipler, felaketzedelerin tahliyesine yardımcı olurken sağlık taraması da yapıyorlar. Bu arada, İtaya'nın gıda ve ilaçtan oluşan yardımı malzemelerini taşıyan gemi de Dıraç limanına ulaştı. Arnavutluk Dışişleri Bakanı Edmond Hacinasto, AB ve NATO'ya üye ülkelerin büyükelçileriyle dün biraraya gelmiş ve sel felaketi için yardım çağrısında bulunmuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler