'Bütün AKP'liler İsviçre'den belge almalı'

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Olmayan şeyin belgesi mi olur" sözüne yanıt verdi.

Yayınlanma: 06.12.2010 - 11:41
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP arasındaki WikiLeaks polemiği sürüyor.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Olmayan şeyin belgesi mi olur" sözüne yanıt verdi. "Bu kadar komik bir açıklama olur. Türk milletinin bütün yaşamı olmayan şeyin belgesini bulmakla geçer" diyen İnce, şöyle dedi:
"Bu milletin ömrü olmayan şeyin belgesini bulmakla geçer. Milletvekili olursunuz sizden sabıka kaydı istenir. Demek ki olmayan şeyin belgesi oluyormuş. Eğer bu millet sabıka kaydı yoktur, sağlık sorunu yoktur, askerlikle ilişiği yoktur, SSK borcu yoktur, tapu kaydı yoktur, bankada hesabı yoktur belgelerini bulabiliyorsa Sayın Başbakan'da İsviçre bankalarında hesabı yoktur belgesini bulabilir. Milletvekili adayı olurken nasıl sabıka kaydı yoktur belgesini almışsa bu belgeyi de Sayın Başbakan alabilir. Hatta Sayın Başbakan'ın alması yetmez. Bütün AKP'li vekillerin alması gerekir. Eğer buna kızanlar varsa bundan gocunanlar varsa kimler gocunuyorsa gidip bu belgeleri almalıdırlar."
 

"Bana iki saatliğine prompter ödünç verir mi?"

Medya aracılığıyla Başbakan'dan iki saatliğine prompter isteyen İnce, şöyle dedi:
"2003'te Başbakan'dı, henüz sultan olmamıştı. 2003'te kendisinden istek de bulunmuştum. Sağolsun o zaman yerine getirmişti. Şimdi istesem yapmaz biliyorum. O nedenle basın aracılığıyla istiyorum. Papua Yeni Gine'nin dış ticaretine merak saldım. Bunlarla ilgili bir araştırma yaptım. Bunu basına anlatmak istiyorum. Yarın Başbakan prompter kullanacak. Çarşamba işi yoktur. Bana iki saatliğine prompter ödünç verir mi? Dünyanın parası şimdi. Bunu verirse çok sevineceğim."
 

"Oraya hangi sıfatla katıldı"

Başbakan'ın rektörlerle yaptığı toplantıya kızının da katıldığını belirten İnce, "Oraya hangi sıfatla katıldı. Acaba rektörler selam dursun diye mi getirdi? Bunu gerçekten yadırgıyorum. Yüksek öğretimin sorunları aile içi bir sorun değildir. Başbakan'ı ciddiyete davet ediyorum" dedi.
 

"Başbakan'ın acaba hiç vicdanı sızladı mı?"

Sağlık sorunları nedeniyle 30 günden fazla rapor aldığı için sözleşmesi feshedilen öğretmenin tedavisinin yarım kaldığını ve geçtiğimiz cumartesi günü vefat ettiğini belirten İnce, "Başbakan'ın acaba hiç vicdanı sızladı mı? Hani sürekli ağlıyor ya." dedi.

30 bin öğretmenin atamasının soruların çalınması nedeniyle ertelendiğini ve Başbakan'ın konuyla ilgili MİT'i görevlendirdiğini hatırlatan İnce, "Ne oldu bu iş? MİT görevini yapamadı mı? Buldu da Başbakan'a verdi de, Başbakan'ın açıklamaya cesareti mi yok? Başbakan neden korkuyor? MİT kendisine bir rapor verdi de ucu acaba Başbakan'ın çevresine dokunuyor da bunu açıklayamıyor" diye konuştu.
 

"Bülent Arınç niye susuyor?"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, WikiLeaks belgeleri nedeniyle konuşmadığını ifade eden Arınç, "Sayın Arınç, askere kükrüyor. Çiftçiye kükrüyor. CHP'ye kükrüyor" dedi. Belgelerde Arınç ile kötü tanımların yer aldığına işaret eden İnce, şöyle dedi:
"Bu ülkenin Başbakan yardımcısının o şekilde tanımlanması beni rahatsız ediyor. Benim içimi acıtıyor. Onu rahatsız etmiyor mu, niye konuşmuyor? Bu ülkenin Başbakan yardımcısının o şekilde aşağılık sözlerle tanımlanmasını içime sindiremiyorum. Onun yüzde birini bile ben söyleyemem. Amerikalılar söyleyince kabadayı Bülent Arınç, o kantarın topuzunu kaçırmakla meşhur Bülent Arınç niye susuyor? Niye konuşmuyor? Yine bir kabadayılık yapmış. 'Biz tanktan tüfekten korkmayız' demiş. Tanktan, tüfekten kimse korkmaz. Allah'tan kork yeter. Ortada Başbakan yardımcısına çok ağır sözlerle tanımlamalar yapılmış ama gıkını çıkaramamışsın. O kabadayılığı git sizin için bunları yazanlara konuş."
 

"Muhatap almıyorum"

Bir basın mensubunun Demokratik Toplum Kongresi'nde, "öz savunma birliği" için karar alındığını hatırlatması üzerine İnce, "Muhatap almıyorum" dedi. İnce, şöyle devam etti:
"Bütün siyasi partilerin amacı iktidar olmaktır. Ama Türkiye'de Barış ve Demokrasi Partisi kendisini çözüm merkezi olarak görmez. Muhatap ben değilim der. Bu siyaset tarihinde bir ilktir. Bütün siyasi partiler terörü kınar. Bir siyasi parti, topluluk, dernek, vakıf eğer terörü kınıyorsa, çözüm olarak öneri ortaya koyuyorsa bunları ciddiye almak lazım, konuşmak lazım. Bunun haricindeki görüşü olan parti, vakıf, dernek hiçbirini muhatap almamak lazım. Önemli olan bu noktadır."
 

"Konuşmayacağım"

İnce, kurultay ile ilgili soruya ise, "Parti içi sorunlarla ilgili konuşmayacağım" diyerek yanıt vermedi.

"Şener ne  biliyorsa açıklamalıdır"

Bir basın mensubunun Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener'in, "Benim bakanlığı niye bıraktığımın yanıtı WikiLeaks belgelerinde çıktı" dediğini hatırlatması üzerine İnce, şöyle dedi:
"Sayın Şener ne biliyorsa açıklaması lazım. Susmasının anlamı yok. Geçmişte istifayı gerektirecek kadar büyük bir şey olmuş, bu nedir? Ben Sayın Şener'e rahmetli İsmet İnönü'nün sözünü hatırlatıyorum. Namuslular da namussuzlar kadar cesur olmak zorundadır. Ne biliyorsa açıklamalıdır."

Başbakan'a yanıt

Başbakan'ın, imam hatiplilerin toplumda aşağılandığını, kendilerine ölü yıkayıcısı dendiğini söylediğini hatırlatan İnce, şöyle dedi
"Benimle ilgili de 'Tornacı Muharrem' diye başlık atıldı. Ben hiç rahatsız olmadım. Çünkü benim mesleğimin bir parçası bu. Ölü yıkamak önemli bir iştir, küçültücü bir iş değildir. İslam dininin gereklerinden birisidir. Utanılacak bir iş değildir. Eğer imam hatip lisesi mezunu kardeşlerimizin görevlerinin arasında bu varsa utanılacak bir şey değildir. Asıl sorun Başbakan'ın yaklaşımındadır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler