AP'de "Türkiye raporu"

Avrupa Parlamentosu, Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten'in kaleme aldığı raporun ilk görüşmesi Perşembe günü Dış İlişkiler Komisyonu'nda yapılacak.

Yayınlanma: 06.12.2010 - 11:53
Abone Ol google-news

Avrupa Parlamentosu'nda(AP) yeni Türkiye Raporu'na ilişkin görüşme süreci başlıyor. Türkiye Raportörü Hıristiyan Demokrat Hollandalı parlamenter Ria Oomen-Ruijten'in kaleme aldığı rapora ilişkin ilk görüşme, Perşembe günü Dış İlişkiler Komisyonu'nda yapılacak. Raporun Kıbrıs ile ilgili paragraflarının ise, Rum, Yunan ve Türkiye karşıtlarının önergeleriyle daha da sertleştirilmesi beklendiği belirtiliyor.

İlk görüşmesi 9 Aralık'ta AP Dış İlişkiler Komisyonu'nda yapılacak Türkiye Raporu'nun hazırlıkları çerçevesinde raportör Ria Oomen-Ruijten, geçtiğimiz ay Türkiye'de temaslarda bulunmuştu.

ABHaber'e AP'den verilen bilgilere göre, Türkiye raporunun özellikle Kıbrıs'a ilişkin paragraflarının daha da sertleştirileceği beklentisi bulunuyor. AP'deki Kıbrıslı Rum, Yunan ve Türkiye karşıtlarının rapora yönelik sert ifadelerin yer aldığı değişiklik önergelerini hazırladıkları bildirildi.
 

Yeni bir kriz çıkabilir

Raporun, Türkiye ile AB arasında yeni bir kriz çıkarma potansiyelinin olduğu belirtilen haberde "AP'deki Türkiye karşıtı cephenin son AP seçimleri sonrası güçlenmesi, AP Türkiye raporuna yansımıştı. Geçen yıl AP Türkiye raporuna son anda yapılan müdahalelerle Kıbrıs ile ilgili paragraflar sertleştirilmişti" denildi.
Türkiye Raporu'nun 2011'in ilk yarısında AP Genel Kurulunda ele alınarak kabul edilmesi öngörülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler