Akhanlı'ya destek

Bir grup yazar, Almanya'dan Türkiye'ye gelişinde tutuklanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Erdoğan Akhanlı'ya destek verdi.

Yayınlanma: 06.12.2010 - 12:07
Abone Ol google-news

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde (TGC), Erdoğan Akhanlı'nın yakınları ve sevenleriyle düzenlenen basın toplantısına katılan Dünya Yazarlar Birliği (PEN) Yönetim Kurulu üyesi Tarık Günersel, PEN'in her zaman Akhanlı'nın yanında olduğunu savundu.

Yazar Selami Gürel de, Akhanlı'nın üzerine atılı suçla bir arada düşünülmesinin bile mümkün olmadığını öne sürerek, ''Bu ülkede cezaevine girmemiş ve orayı tanımamış aydın yok. Ne kadar sanatçı, aydın, tarihçi, sosyolog ve politikacı varsa cezaevine girmiştir. Ben Akhanlı'yı yıllardır tanıyorum. Temennim bir an önce adaletin uygulanması'' dedi.

Avukat Eren Keskin ise Erdoğan Akhanlı'ya adalet için toplandıklarını belirterek, Akhanlı'nın işlemediği bir suçtan dolayı tutuklu bulunduğunu ileri sürdü. Keskin, Erdoğan Akhanlı'nın karıncayı bile incitemeyecek bir kişi olduğunu ve iddia edilen suçu kesinlikle işlemediğini düşündüğünü söyledi.

Akhanlı'nın yargılanmasına, 8 Aralık Çarşamba günü başlanacağı da bildirildi.
 

Ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanacak

Yazar Akhanlı, rahatsızlanan babasını görebilmek için 10 Ağustos 2010'da Almanya'dan Türkiye'ye dönüş yapmış, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki pasaport kontrolü sırasında gözaltına alınmış ve çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak Tekirdağ Cezaevine gönderilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Akhanlı'nın, Türkiye Halk Kurtuluş Partisi (THKP), Yeniden Kuruluş Birliği (YKB) ve Halk Kurtuluş Güçleri (HKG) isimli terör örgütlerine üye olduğu ve örgüt içinde ''Doğan'' kod adını kullandığı belirtilerek, örgütte sorumlu düzeyde yer alan Akhanlı'nın talimatları doğrultusunda örgüte gelir elde etmek amacına yönelik olarak 1989 yılında İbrahim Yaşar Tutum'un döviz bürosunun soyulduğu ve Tutum'un öldürüldüğü belirtiliyor.

Söz konusu olayın örgütsel disiplin ve hiyerarşi içinde gerçekleştirildiği kaydedilen iddianamede, şüpheli Akhanlı'nın, suç tarihinin 1989 yılı olması nedeniyle eski Türk Ceza Kanunu (TCK) kapsamında, ''Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın tamamını veya bir kısmını tağyir ve tebdil veya ilgaya ve Büyük Millet Meclisi'ni iskata veya vazifesini yapmaktan men'e cebren teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler