Kuraklığa dayanıklı pirinç

Suriye'de kuraklıktan önemli derecede zarar gören Rakka kentinde, kuraklığa dayanıklı pirinç türlerinin yetiştirilmesi çalışmalarında başarılı sonuçlar alındığı bildirildi.

Yayınlanma: 06.12.2010 - 12:47
Abone Ol google-news

Ülkenin kuzeyindeki kuraklıktan zarar gören tarım alanlarının yeniden kullanılabilmesi ve bölgedeki çiftçilere yeni üretim alanları oluşturulabilmesi amacıyla yürütülen projeler çerçevesinde, az miktarda su kullanılarak yetiştirilebilen pirinç türlerinin deneme ekimleri yapılıyor.

Suriye Tarım Bakan yardımcısı Nebi Reşit Muhammed, gazetecilere açıklamasında, Rakka kentinde kuraklığa dayanıklı pirinç ekimlerinin başarılı sonuçlar vererek 90 ile 120 gün arasında değişen sürelerde ürün elde edilebildiğini söyledi.

Proje çerçevesinde 11 çeşit pirincin ekildiği ve hasat süresine kadar en fazla 10 kere sulanarak ürün elde edilebildiği kaydedildi.

Suriye'de kuraklıktan etkilenen arazilerin yeniden kullanılabilmesi amacıyla Suriye Tarım Bakanlığı ile Uluslararası Tarım ve Gıda Örgütü'nün işbirliğinde çeşitli projeler yürütülüyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler