'Erdoğan, Filistin için tüm ülke liderleriyle görüşecek'

Filistin Yönetimi Başkanı Abbas'ın Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmelerin içeriğini yansıtan Filistin medyası, Ankara'daki Filistin Büyükelçisini kaynak göstererek Erodoğan'ın 1967 sınırları içerisinde bir Filistin devletinin kurulmasına destek sözünü verdiğini ve dünya liderleriyle görüşeceğini söylediğini duyurdu.

Yayınlanma: 06.12.2010 - 16:49
Abone Ol google-news

Filistin medyasına göre, Ankara'da barış müzakerelerine ilişkin gelişmeleri ele alan Abbas'ın Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmenin içeriğine ilişkin olarak bilgi veren Ankara Büyükelçisi Nabil Ma'roof'un, Erdoğan'ın 1967 sınırları içerisinde bir Filistin devletinin kurulması hedefini destekleme sözünü verdiğini ifade ettiğini aktardı. Büyükelçi ayrıca, Erdoğan'ın, Türkiye'nin diplomatik ilişkileri olduğu tüm ülkelerin liderleriyle görüşeceğini de söyledi.
 

'El Fetih ile Hamas birleşmeli'

Filistinli Ma'an ajansına göre, Erdoğan, Fetih ile Hamas grupları arasında bir barışma anlaşmasının olması gerektiğine inancının dile getirirken "Güçlü olmak için birleşmelisiniz" sözlerini sarfetti. Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye'nin, Ramallah hükümetinin ekonomik kalkınma planlarına destek sağlamayı sürdüreceğini, bu çerçevede de Batı Şeria'daki Cenin bölgesindeki sanayi bölgesinin kurulmasına 10 milyon dolarlık bir katkıda bulunacağını ifade ettiği de yansıtıldı.
 

Filistinli işadamlarına vize kolaylığı

Filistin medyasına göre, Erdoğan ve Abbas, ayrıca ikili ticareti geliştirmeyi amaçlayan bir programda mutabık kaldı. Bu programın, Filistinli işadamlarına vize kolaylığının sağlanmasını öngördüğü de belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon