Darfur'da 2 çocuğa tecavüz edildi

Darfur'da 2 çocuk ve 3 kadına üniformalı saldırganlar tecavüz etti. Saldırının yeri ve zamanıyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Bölgede görev yapan uluslararası kuruluşlar ile bazı batılı hükümetler, Sudan hükümetinin desteklediği milisler ve diğer silahlı gruplar, tecavüzü, savaş silahı olarak kullanmakla suçluyor.

Yayınlanma: 05.11.2008 - 15:48
Abone Ol google-news

Sudan'ın Darfur bölgesinde, 11 ve 12 yaşlarındaki iki kız çocuğu ve 3 kadına üniformalı saldırganların tecavüz ettiği bildirildi. Bölgede görev yapan BM ve Afrika Birliği'nin ortak barış gücü UNAMID'den yapılan açıklamada, konunun hassasiyeti nedeniyle saldırıların yeri ve zamanıyla ilgili ayrıntıların açıklanmayacağı belirtildi. Sözcü Nureddin Mezni, saldırıların "geçen hafta" kayıtlara geçtiğini söyledi.

Bölgede görev yapan uluslararası kuruluşlar ile bazı batılı hükümetler, Sudan hükümetinin desteklediği milislerin ve diğer silahlı grupların, tecavüzü savaş silahı olarak kullandıkları suçlamasında bulunuyor.

Sudan yönetimi, çatışma bölgesinde bazı tecavüz vakalarının olduğunu doğruluyor ancak organize saldırılar düzenlendiği suçlamalarını reddediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler