Kılıçdaroğlu, polis şiddetini 'tweet'ledi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden paylaştığı iletiler ile polis tarafından dövülen öğrencilere destek verdi. Gençlere yönelen şiddeti eleştiren Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın gerçeklerden koptuğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, Hürriyet çizeri Latif Demirci'nin karikatürünü de paylaştı.

Yayınlanma: 07.12.2010 - 09:23
Abone Ol google-news

Kemal Kılıçdaroğlu'nun twitter hesabındaki son iletileri, polisin uyguladığı orantısız gücü hedef aldı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın rektörlerle düzenlediği toplantıyı protesto eden öğrencilere polisin sert müdahalesi sırasında 19 yaşındaki genç kız karnındaki bebeğini kaybetmiş, çok sayıda öğrenci çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Kılıçdaroğlu, twitter hesabına gönderdiği iletiler ile birlikte Hürriyet çizeri Latif Demirci'nin bir karikatürünü de paylaştı.

Kılıçdaroğlu, Twitter'daki hesabı aracılığıyla şunları kaydetti:

''Sayın Başbakan, siz şu aralar gerçeklerden iyice koptunuz.
-Size göre çaresizliklerini, kaygılarını, seslerini duyurmak için sokaklara çıkan gençler, devletin koskoca Başbakan'ına tepki gösteriyorlar.
-Siz onlara 12 Eylül yöntemlerini layık görüyor, sokaklarda tekmeletiyor, yüzlerine gaz sıktırıyorsunuz.
-Bu millet, bu gençlik, size verdiği yetkiyi geri almasını da bilir. Bu dünya kimseye kalmadı, sizin gibi bir zalime mi kalacak sanıyorsunuz?''

Kılıçdaroğlu, aynı ifadelere Facebook'taki ''sakin güç'' adlı hesabında da yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler