Kılıçdaroğlu dayak yiyen öğrencilerle görüştü

İstanbul'da polisin orantısız güç kullandığı öğrenciler Meclis'te, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Kılıçdaroğlu öğrencilere, "Şiddete girişmeyin, hukuki davanızda sonuna kadar beraberiz" dedi.

Yayınlanma: 07.12.2010 - 09:40
Abone Ol google-news

İstanbul'da polisin orantısız güç kullandığı öğrenciler Meclis'te, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Kılıçdaroğlu öğrencilere "Şiddete girişmeyin, hukuki davanızda sonuna kadar beraberiz" dedi.

Sabah saatlerinde Meclis'e alınmayan İstanbul'da polisin orantısız güç kullandığı öğrencilerden 5 kişilik grup, öğleden sonra CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'in Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'le görüşmesinin ardından Meclis'e alındılar. Öğrenciler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşmenin ardından CHP'li Sevigen öğrencilerle birlikte basın toplantısı düzenledi.

"Bunlar anarşist değiller"

Öğrencilerin ailelerinin vergisiyle görev yapan bir milletvekili ziyarete geldiğini ancak Meclis'e alınmadığını belirten Sevigen, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'le görüştüğünü kaydetti. Sevigen "Dosya vermekten başka düşünceleri olmayan çocuklar, İstanbul'da polis engeliyle karşılaştılar. TBMM'den başka gidecek yerimiz yok dediler. Ben kendilerini davet ettim. Ancak buluşamadık. Bunların ellerinde top, tüfek yok. Anarşist değiller. Öğrenci bunlar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak milletvekili ile görüşecekler ancak yine engellendiler. Zaten mağdur olmuştur, işkence görmüşler. Meclis Başkanı'na gittim. 5 öğrenciden korkmamaları gerektiğini söyledim. Tek silahları ellerindeki dosyalar dedim. Bu çocuklar sadece düşüncelerini aktarmak istiyorlar. Kime aktaracaklar Obama'ya, Berlusconi'ye mi, Fransa başbakanına mı anlatacaklar" diye konuştu. CHP olarak öğrencilerin sonuna kadar yanında olacaklarını ifade eden Sevigen "Bu kadar kin ve nefret niye.5 öğrenciden bu kadar korkmak niye" diye sordu.


"Hababam sınıfının Mahmut Hocası kadar olamadınız"

Sevigen Başbakan'la toplantı yapan rektörler için "pısırık" ifadesini kullanırken, "Pısırık halde Başbakan'dan talimat alan rektörler, Hababam sınıfının Mahmut Hocası kadar olamadılar. Öğrencilerine sahip çıkamadılar" diye konuştu. AKP döneminde 35 bin 914 kişi hakkında hakkını aradığı için dava açıldığını ifade eden Sevigen, "Bu kadar zulmetmenin faydası yok" dedi. Sevigen bir soru üzerine öğrencilerin sabah saatlerinde Meclis'e alınmamalarının gerekçesinin 'devlet büyüklerine karşı eylemde bulunmaları' olduğunu belirterek Meclis Başkanı ile yaptığı görüşmede Şahin'in "YÖK'e karşı yapılmış bir eylem" olduğunu söylediğini kaydetti.

Sevigen "Tayyip Erdoğan'ın dokunulmazlığı mı var. Böbürlenme padişahım senden büyük Allah var. Kendini padişah sanıyorsa yazık günah. Bu çocukların suçu ne? Hırsızlık mı yolsuzluk mu yapmışlar. Hırsızlık, yolsuzluk yapsalardı Meclis'e girerlerdi. Parlamentoya kim gelirse gelsin engellenmesinler. Parlamentoda çözülmeyen iş başka yerlerde çözülüyor. Biz Tayyip Erdoğan gibi yerlerde çözmüyoruz" diye konuştu.
 

"Kılıçdaroğlu öğrencilere avukat isterseniz tutacağız dedi"

Sevigen, öğrencilerin Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin bir soru üzerine ise "Kemal Bey, avukat isterseniz tutacağız, şiddete girişmeyin hukuki davanızda sonuna kadar beraber olacağız dedi" diye konuştu. Sevigen, basın toplantısının ardından öğrencilerle birlikte odasına gideceğini belirtirken AKP milletvekillerine "Bir tane babayiğit bekliyorum AKP'den, getirin dosyada ne varmış diyecek" şeklinde seslendi.
 

Öğrencilerden Başbakan'a yanıt

İstanbul'da polisin orantısız güç kullandığı öğrencilerden Genç Sen üyesi Aziz Güler, Başbakan Erdoğan'ın 'motolofla gelmişler' sözüne tepki göstererek, "Suç aletimiz sadece dosyamız. Bizden korkuyorlar, korkmakta da haklılar. İnatla taleplerimizi haykırmaya devam edeceğiz. Üniversiteler biz olmadan değişmez. Öğrenciden korkan zihniyet öğrencilerle ilgili karar almaktan vazgeçmeli.Bütün öğrencileri örgütlü mücadeleye davet ediyorum" dedi.

Öğrencilerden Emre Öztürk de öğrencilere orantısız güç kullanılmasının ardından bir tane bile rektörün kendilerine sahip çıkmadığını kaydetti. Öğrenciler, olayla ilgili polisin tavrı nedeniyle Beyoğlu Emniyet Müdürü ile ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve takipçisi olacaklarını kaydettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler