"AKP temiz siyaset ortaya koyamadı"

TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener, AKP'nin yolsuzluklarının yeni keşfediliyormuş gibi davranılmasını anlamanın mümkün olmadığını belirterek, "Belgeye ihtiyacı olanlar gitsin, DDK'nın raporlarına baksınlar, dünya kadar AKP'nin yolsuzluklarına ilişkin belge var, ne belgesi istiyorlar" dedi.

Yayınlanma: 07.12.2010 - 10:25
Abone Ol google-news

Şener, AKP ile ilgili yolsuzluk iddialarına işaret ederek, "Bakanlığı niye bıraktığım WikiLeaks belgelerinde çıktı" sözlerinin ardından, şimdi de iktidar ve ana muhalefete seslendi. Neden istifa ettiğini, o dönemde de söylediğinin altını çizen Şener, "İnsan hafızası biraz nisyan ile malüldür. Ben rahatsız olduğum şeyleri o dönemde de anlattım. Temiz bir siyaset ortaya çıkmamıştır, şu anda da siyaset temiz değildir. O günlerde de temiz değildi. Maalesef yolsuzluklar devam etmektedir. Bu da her zaman beni rahatsız eden konulardan biri olmuştur" dedi.

"Galataport ile ilgili yayınların yapıldığı günler, özelleştirme idaresini bıraktığım günlerde yapılan yayınlar, o günkü ortamı anlatıyor zaten" Şener şöyle devam etti: "İşlerin düzgün gitmediğini söylemiştik. Devlet Denetleme Kurulu'nun(DDK) raporları var, onlarca raporu var. Değişik ihalelerde, özelleştirmelerde yolsuzlukların bulunduğuyla ilgili. Sanki yeni keşfediliyor gibi, iktidar ve muhalefetin verdiği beyanlardan hiçbir şey anlamak mümkün değil. Belgeye ihtiyacı olanlar gitsin, DDK'nın raporlarına baksınlar, dünya kadar AKP'nin yolsuzluklarına ilişkin belge var, ne belgesi istiyorlar?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler