"AKP okul isimlerini satılığa çıkardı"

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova'da bazı okulların isminin değiştirilmesine tepki göstererek, ''AKP iktidarı okul isimlerini satılığa çıkardı'' dedi.

Yayınlanma: 07.12.2010 - 10:30
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan komisyonun, Yalova Fen Lisesinin adını Katip Çelebi Fen Lisesi, Yalova Otelcilik Meslek Lisesinin adını da Evliya Çelebi Meslek Lisesi olarak değiştirmesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, kurumların, yerleşim birimlerinin isimlerinin değiştirilmesinin istisnai bir durum olduğunu belirtti.

Çok özel bir neden olmadığı sürece yer ve kurum isimleriyle oynanmaması gerektiğini ifade eden İnce, şunları kaydetti:

''Sekiz yıllık AKP iktidarı döneminde yerleşik kurumların, başta da okulların isimlerini değiştirmek, özel bir görev gibi algılanmakta ve yerine getirilmektedir. Bu isimler, bizlerde aidiyet duygusu yaratmakta, geçmişten geleceğe ortak hafızamızın oluşmasına katkı sağlamaktadır. AKP iktidarı okul isimlerini satılığa çıkardı. İl veya ilçede oluşturulan bir kurulun makul dediği bir parayı bastırırsanız, 100 yıllık okullara isimlerinizi yazdırabilirsiniz veya milyonlarca liraya yapılmış okula isminizi verebilirsiniz. İşte bu zihniyetin uzantıları şimdi Yalova'da da kendini göstermeye başlamıştır. Geçmişte yapılmış bir okulumuza yapılan küçük bir bağış ile özel şahıs ismi verilmiş ve bunun yanlış olduğunu o zamanlar da vurgulamıştım. Şu anda yapılan ise belki para karşılığı isim satma olmamakla beraber yukarıda belirttiğim biçimde mezunlarının okullarıyla kurdukları aidiyet duygusu ve ortak hafızalarına bir saldırı niteliğindedir. Seçilen isimlerin tarihimizin önemli şahsiyetleri olması, yapılanın olumlu olarak değerlendirilmesine yol açamaz.''

Bu tür isimlerin yeni yapılan okullara verilmesini öneren İnce, ''Müdürlüğün bu yanlıştan dönmesi gerektiğini'' bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler