Doğal gaza yüzde 80, memura yüzde 8

Başkentte doğal gaz zammı protesto edildi. ÖDP, Halkeveleri ve KESK üyelerinin de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir grup, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin önünde basın açıklaması yaparak "Hükümet'in son bir yılda elektriğe yaklaşık yüzde 60, doğal gaza yüzde 80, memura ise yüzde 8 oranında zam yaptığı" nı kaydetti.

Yayınlanma: 05.11.2008 - 22:01
Abone Ol google-news

 ÖDP, Halkeveleri ve KESK üyelerinin de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir grup, Ziya Gökalp Caddesi'nde toplanarak, Hükümet aleyhine slogan attı.

Buradan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Milli Müdafaa Caddesi'ndeki binasına yürümek isteyen gruba polisin izin vermemesi üzerine, kısa süreli gerginlik yaşandı.

Daha sonra, polisin belirlediği güzergahtan yürüyerek belediye binasının önüne gelen grup adına yapılan basın açıklamasında, "Hükümet'in son bir yılda elektriğe yaklaşık yüzde 60, doğal gaza yüzde 80, memura ise yüzde 8 oranında zam yaptığı" kaydedildi.

Açıklamada, "Hükümet'in mal ve hizmetlere yaptığı zamların keyfi olduğu" öne sürülerek, "Bu zamlar insanlara soğuktan ölmeyi öneriyor. AKP'nin zam politikaları yerel seçimlerde halk tarafından cezalandırılacak" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler