Olaylarda bıçak kullanan iki kişi tutuklandı

Spor Toto Süper Lig'deki Beşiktaş-Bursaspor maçı öncesi çıkan olaylara ilişkin mahkemeye sevk edilen iki kişi tutuklandı.

Yayınlanma: 07.12.2010 - 13:57
Abone Ol google-news

Fiyapı İnönü Stadı'nda oynanan ve Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona eren maç öncesinde 4 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin yürütülen çalışmada, olaylar sırasında bıçak kullandıkları öne sürülen İbrahim A. ile Onur K'nın da aralarında bulunduğu 10 kişinin İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesine sevk edilen İbrahim A, Onur K, Ömer T, Ümit Y, Erdem Ö, Emre Ç, Yusuf D, Anıl T, Musa F. ve İbrahim Y, Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz tarafından sorgulandı.

Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesinde, Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz tarafından sorgulandıktan sonra İstanbul Nöbetçi 2. Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen İbrahim A. ile Onur K'nın tutuklanmasına karar verildi.

Adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilen Ömer T. hakkında ise yargılama süreci bitene kadar ayda bir kez ikameti emniyet müdürlüğüne imza vermek suretiyle adli kontrol tedbiri uygulanması kararlaştırıldı.

Tutuklanan İbrahim A. ile Onur K, Metris Cezaevine gönderildi. Bu kişilerin adliyeden çıkarılışı sırasında dışarıda bekleyen bir grup, sevgi gösterisinde bulundu.

Adliyeye sevk edilen 10 kişiden 7'si, savcılık sorgularının ardından serbest kalmıştı.

 

9 sopa, 4 satır, 2 döner bıçağı...

Spor Toto Süper Lig'de önceki gün oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçı öncesinde 4 kişinin yaralandığı olay yerlerinde 9 sopa, 4 satır, 2 döner bıçağı, 3 falçata, 1 sustalı bıçak, 4 tornavida ve 1 cop ele geçirildiği belirtildi.

Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona eren maç öncesinde 4 kişinin yaralandığı olaylarda bıçak kullananların, tekstil işçisi İbrahim A. (27) ile torna işçisi Onur K. (19) olduğu iddia edildi. Diğer şüpheliler Ömer T. (26), Ümit Y. (24), Erdem Ö. (24), Emre Ç. (24), Yusuf D. (31), Anıl T. (19), Musa F. (26) ve İbrahim Y'nin (21) ise sopa, taş ve coplarla kavgaya karıştıkları kamera görüntülerinden belirlendi.

İbrahim A. ile Onur K'nin İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularında susma haklarını kullandıkları, Anıl T'nin öğrenci olduğu ancak hırsızlıktan suç kaydı bulunduğu ifade edildi.

Şüphelilerin ifadelerinde, ''yolda gelirken Bursaspor taraftarlarının Beşiktaş taraftarlarından birini öldürdüğü'' yönünde bir dedikodunun ortalıkta dolaşması üzerine olayların başladığını belirttikleri öğrenildi.

Olayların yaşandığı yerlerde, 9 sopa, 4 satır, 2 döner bıçağı, 3 falçata, 1 sustalı bıçak, 4 tornavida ve 1 cop ele geçirildiği belirtildi.

Bu arada, hastanelerde tedavileri süren 4 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler