İmam köyü yanmaktan kurtardı

Çorum'un Mecitözü ilçesi Sarıhasan köyünde, çıkan yangında 2 samanlık, bir özel araç, bir traktör, bin adet saman balyası, 2 adet tandırlık tamamen yanarken, bir ev ve bir adet biçer döver büyük çapta hasar gördü.

Yayınlanma: 07.12.2010 - 15:46
Abone Ol google-news

Çorum'un Sarıhasan köyünde dün gece Sadık Özmen’e ait evin bitişiğindeki tandırlık kısmından alevler yükseldi. Birkaç dakika sonra ise tandırlığın hemen yanında garaj içerisinde bulunan 84 model Renault marka LPG’li araca sıçradı ve araç infilak etti. Patlamanın ardından alevler ahır ve samanlığı kaplarken, patlama sonrası yükselen alevler 10 metre ilerdeki traktörün bulunduğu garaja da sıçradı ve traktör alev aldı. Patlama sesine uyanan Sadık Özmen ve yakınları alevlerin içerisine dalıp, ağıldabulunan 12 büyükbaş hayvanı ve yanındaki kümesteki hayvanları kurtardılar.

Yükselen alevleri gören köyün imamı ise hemen camiye koşup mikrofondan köylülere “Dikkat köyde yangın çıkmıştır herkes uyansın yangın yerine gelsin ve yardımcı olsun yangın büyüktür “ diye seslendi.

İmamın anonsu üzerine köylüler ellerine geçirdikleri kovalarla yangın yerine koşup alevlere müdahale ettiler. Yükselen alevler Hüseyin Özmen’e ait ağır, samanlık ve biçerdövere de sıçradı ve alevler büyüdükçe büyüdü. Köylülerin haber vermesi üzerine kısa süre sonra Mecitözü belediyesine ait itfaiye ekibi yangına müdahale etti. Ardından Çorum Belediyesine ait bir adet itfaiye aracıda yangın yerine ulaşarak yangın söndürme çalışmaları katıldı. Yaklaşık 5 saat süren çalışmalar sonrası alevler güçlükle kontrol altına alınırken, yangından geriye yanan araçların demir yığınları ve kül yığınları kaldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler