"Kim hak arıyorsa terörist oluyor"

İstanbul'da polisin orantısız güç kullandığı öğrenciler Meclis'te CHP'nin ardından BDP Diyarbakır Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi Akın Birdal'la görüştü. Birdal "Bu ülkede kim hak arıyorsa terörist oluyor" diye konuştu.

Yayınlanma: 07.12.2010 - 15:44
Abone Ol google-news

Sabah saatlerinde Meclis'e alınmayan İstanbul'daki eylemde polisin orantısız güç kullandığı öğrencilerden 5 kişilik heyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'la görüştü. Birdal, öğrencilere karşı her türlü ihlalin olduğunu kaydetti. Öğrencilerin özgür bir üniversite isteyişinin ardında demokrasi talebi olduğunu ifade eden Birdal "Bu ülkede kim hak arıyorsa terörist oluyor. Sizi terör örgütleriyle ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Bunları boşa çıkaracaksınız. BDP olarak sizi yalnız bırakmayacağız. Bu işin sahibi sizsiniz, sizinle dayanışma içinde olacağız. BDP sizin demokratik haklı taleplerinizin, eğitim öğretim özgürlüğünün bir ayağıdır parlamentoda" diye konuştu.

"Eylemin adı YÖK'e karşı eylem olarak değiştirildi"

Birdal öğrencilere "Meclis'te öğle yemeği yediniz mi" diye sorarken öğrenciler "Meclis'e alınmadık" karşılığını verdiler. Öğrenciler, İstanbul'da kendilerine uygulanan orantısız güce tepkilerini dile getirirken bir soru üzerine Meclis'e 'devlet ve hükümet büyüklerine karşı hakarette bulundukları' için alınmadıklarını ancak daha sonra eylemlerinin 'YÖK'e karşı eylem' olarak değiştirildiğini söylediler.

Cemil Çiçek'e "parka" yanıtı

Genç Sen üyesi öğrencilerden Emre Öztürk, AKP'nin gerçek bir demokrat olmadığını, olamayacağını belirtirken üniversitelerde bir sürü yöntemle başörtüsünün serbest kalabildiğini ancak kendileri fikirlerini açıklamak istediklerinde 'molotofçuluk'la suçlandıklarını belirtti. Öztürk "Ne Molotofçuluğumuz kaldı ne rektörlerle toplantıyı basacağımız. Yapacak olsak onu da söyleriz ancak şu an hedeflerimiz dahilinde değil. Uzun vadede bakarız" dedi. Öztürk Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in kendilerine yönelik "tek tip giyiniyorlar, parkaları var" dediğini de hatırlatarak "Kendileri de yıllardır anti komünizm kadrosundan" diye konuştu. Öğrencilerden Aziz Güler ise "Biz de kadroluyuz" karşılığını verdi.

"Hortum Süleyman yapısı var onlarda"

Polislerin "solcu düşmanı" olduğunu öne süren Öztürk, eylem sırasında kendilerinin arkasından emniyet müdürlerinin koştuğunu ve gözaltına aldığını belirterek haklarında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. Öztürk Emniyet Müdürleri için "Hortum Süleyman yapısı var onlarda" ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler