"Bölgesel yangın söndürme gücüne Türkiye'nin katılacağına eminim"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinde büyük yangının söndürülmesinin ardından bölgesel yangın söndürme gücünun kurulması için Yunanistan, Rusya, Mısır, Ürdün ve Filistinli liderlerle konuştuğunu açıklarken "Türkiye ve diğer ülkelerin katılacağından eminim" ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 07.12.2010 - 16:34
Abone Ol google-news

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bölgesel bir yangın söndürme gücü önerisine ilişkin olarak Yunanistan Başbakanı ile Rusya ve Mısır Cumhurbaşkanları, Ürdün Kralı ve Filistin Yönetim Başkanı Mahmut Abbas ile konuştu.

Söz konusu liderlerle görüştüğünü anlatan Netanyahu, Karmel yangını nedeniyle İsrail'e sağlanan uluslar arası yardımın bölgedeki işbirliği çabaları için model oluşturması gerektiğini belirtti.

Jerusalem Post'a göre, Netanyahu, "Geçen hafta Karmel konusunda tanık olduğumuz işbirliği, barışı arayan ve isteyen herkese umut verdi. Türkiye ve diğer ülkelerin katılacağından eminim" dedi.


İsrail'den yabancı ekiplere onur ödülü

Bu arada, Karmel'deki yangının söndürülmesi üzerine İsrail Cumhurbaşkanlığı konutunda düzenlenen bir törende yangın ile mücadele çalışmalarına katılan 250 yabancı ekip üyelerine onur ödülleri verildi.

Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Başbakan Binyamin Netanhayu'nun söz aldığı törene ilişkin olarak Ynet tarafından yayımlanan haberde temsil edilen ülkeler arasında Türkiye zikredilmedi.

Haberde "İtfaiyeciler, pilotlar ve acil durum uzmanları dahil tüm yabancı ekipler ile Yunanistan, Bulgaristan, Kıbrıs (Rum Kesimi), İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya, İsviçre, Hırvatistan, ABD, Rusya, Mısır ve Azerbaycan'nın İsrail nezdindeki büyükelçileri, törene davet edildi" denildi.


Netanyahu, Erdoğan'dan söz etti

Bu arada, haberde Netanhayu'nun törende yaptığı konuşmada Türk yangın söndürme ekiplerine değinirken "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştiğini göstermediğini ima ettiği" kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler