"Kulüpler isterse şiddeti çok daha aşağıya çekebilir"

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, spor kulüplerinin istemeleri halinde şiddeti çok daha aşağıya çekebileceklerini söyledi.

Yayınlanma: 07.12.2010 - 18:36
Abone Ol google-news

''Spor Kulüplerinin Sorunları ile Sporda Şiddet Sorununun Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu''na bilgi veren Demirel, kulüplerin belli spor dallarında ihtisaslaşmasının bütçelerini daha doğru kontrol etmeleri açısından faydalı olabileceğini kaydetti.

Dünyada büyük kulüplerin branşları için ayrı bir yönetim kurulu oluşturduklarını, Türkiye'de ise yönetimi kurulundan bir kişinin bu görevi üstlendiğini belirten Demirel, bu durumun o spor dalının ilerlemesine engel olduğunu söyledi.

Sorunlardan birinin de ''kulüplerin gelirlerinden daha çok harcama yapmaları'' olduğunu dile getiren Demirel, zaman zaman yapılan sorumsuzca harcamaların, kulüpleri zor durumda bırakabildiğini, kulüplerin gelir ve giderlerinin kontrol altına alınması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynakların, sporcu ve antrenör transferiyle yurt dışına aktarıldığını ifade eden Demirel, ''Getireceğimiz kriterlerle kulüpleri daha disiplinli hale getirmeliyiz'' dedi.

Sporda şiddetle ilgili olarak da Demirel, bu konuda isteksiz davranıldığını, bunda en önemli kriterin ''istek'' olduğunu söyledi. Demirel, ''Herkes gerçekten istiyor mu yoksa ister gibi mi görünüyor, bunu saptamamız lazım. Şiddeti önlemek değil yok etmek için bir dizi önlemler almalıyız. Önlemek, olayın meydana gelmesini beklemek anlamına geliyor gibi'' diye konuştu.

Basketbolda zaman zaman saha kapatma olmasa da ceza vermelerini gerektiren olayların olduğunu anlatan Demirel, ''Kulüpler isterse şiddeti çok daha aşağıya çekebilir'' dedi.

Demirel, bir soru üzerine, Efes Pilsen'in basketbolda sponsorluğa devam etmesinin en doğru karar olduğunu kaydetti.

Demirel, komisyonun incelediği konularla ilgili olarak düşüncelerini geniş bir şekilde komisyona rapor olarak sunacaklarını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler