Kılıçdaroğlu'na deprem raporu

18 Aralık'ta yapılacak kurultaya hazırlanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, deprem raporu sundu.

Yayınlanma: 08.12.2010 - 07:19
Abone Ol google-news

18 Aralık'ta yapılacak kurultaya hazırlanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, deprem raporu sundu. Türkiye'nin Deprem Çekince Haritasını anlatan Ahmet Ercan, her ilde beklenen deprem aralıklarını, nerelerde deprem beklendiğini ve çözüm yollarını anlattı. Ercan, 2010 yılı ile 2015 yılı arasında uzun süre suskun olan Türkiye depremlerinin suskunluğunu yitireceğini belirterek, "Özellikle Batı Anadolu kesimi şu an da gerginliğin biriktiği kesimlerden birisi. Güney Ege çok gergin. Kuzey Anadolu kırığı gergin. Özellikle Doğu Anadolu kırığının güney kısmı gergin. Buraların deprem üretmesi bekleniyor" dedi.
 

Deprem raporu sundu

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu dün TBMM'deki makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından soruları yanıtlayan Ahmet Ercan, şöyle dedi:

"Türkiye'nin Deprem Çekince Haritasını çıkarmıştım. 4 bin yıllık arşiv çalışması yapılmıştı. O arşiv çalışmasında her ilde beklenen deprem aralıkları, nerelerde deprem beklenir, bu sorunun çözüm yollarını kendisine anlattım. Yeni çıkan 'Depremden Korunma Kılavuzu -Korkma' diyen kitabımı sundum."
 

"İstanbul genişletilmemeli"

Önümüzdeki yıllarda Türkiye'yi bekleyen tehlikelerden bahseden Ercan, şöyle dedi:
"İstanbul'un genişletilmemesi gerektiğini daha çok daraltılıp yükseltilmesi gerektiğini söyledim. Bunun için IMF'den, Dünya Bankası'ndan borçlanmaya gerek olmadığını söyledim. Çünkü İstanbul'da toprağın değer kazandığını söyledim. İstanbul'un şantiye haline getirilmesi gerektiğini ve bütün Anadolu'nun güçlendirmeye inanmadığımı, güçlendirmenin bir yamalı pantolon gibi olduğunu ama mahalle ölçeğinde eğer yapabilirsek Türkiye'de işsizliğin giderilebileceğini kendilerine ilettim."
 

Türkiye'yi bekleyen tehlikeyi anlattı

2010 yılı ile 2015 yılında uzun süre suskun olan Türkiye depremlerinin suskunluğunu yitireceğine dikkat çeken Ercan, "Özellikle Batı Anadolu kesimi şu an da gerginliğin biriktiği kesimlerden birisi. Güney Ege çok gergin. Özellikle bazı yerleri söylemeyim. Çünkü Türkiye'nin turizmini etkilemek istemem ama Batı Anadolu gergin, Kuzey Anadolu kırığı gergin. Özellikle Doğu Anadolu kırığının güney kısmı gergin. Buralar deprem üretmesi bekleniyor. Uzun yıllar yıkıcı deprem olmadı" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler