CHP, yarım kalan yatırımların peşine düştü

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a, AKP iktidarı döneminde yarım kalan yatırımları ve ortaya çıkan kamu zararını sordu.

Yayınlanma: 08.12.2010 - 07:57
Abone Ol google-news

AKP iktidarı döneminde yarım kalan yatırımların peşine düşen CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, TBMM Başkanlığı'na, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Ertemür, Bakan Yıldız'a, şu soruları sordu:
"2002-2010 tarihleri arasında bakanlığınıza bağlı olan kurum ve kuruluşlarca yürütülen, 100 bin TL ve üzerindeki yatırımların sayısı nedir? İllere göre dağılımı nedir? Bu yatırımlar için ayrılan toplam kaynak miktarı, il ve yıllara göre dağılımı nedir?

2002-2010 tarihleri arasında bakanlığınıza bağlı olan kurum ve kuruluşlarca yürütülen 100 bin TL ve üzerindeki yatırımlardan yapımına ara verilenler hangileridir?

2002-2010 tarihleri arasında bakanlığınıza bağlı olan kurum ve kuruluşlara ait, bedeli 100 bin TL ve üzerindeki yatırımlardan hangileri tamamlanmıştır? İşe başlanma ve bitirilme tarihleri nedir? İhale ve tamamlanma bedelleri nedir? Bu ihaleleri hangi firmalar almıştır? İllere göre dağılımı nedir?

2002-2010 tarihleri arasında bakanlığınıza bağlı olan kurum ve kuruluşlara ait bedeli 100 bin TL ve üzerindeki olan yatırımlardan halen devam edenler hangileridir? Tamamlanma oranları nedir? İşe başlanma tarihi nedir? Yüzde kaçı bitirilmiştir?

22 Temmuz 2007 tarihinden önce başlamış olup da bitirilmeyen yatırımlar hangileridir? Bakanlığınıza ait bu yatırımlar nedeniyle ortaya çıkan kamu zararı nedir?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler