"Gençlerden korkan, geleceğinden korkuyordur"

Alevi Bektaşi Federasyonu(ABF), üniversite gençlerinin hiçbir dönemde bu kadar 'dövülmediğini' belirterek, "Kim ki gençleri dövüyor, kendi geleceğini dövüyordur" dedi.

Yayınlanma: 08.12.2010 - 09:12
Abone Ol google-news

ABF'den yapılan açıklamada, 'diyanet, ilahiyat, maneviyat, mensubiyet ve maddiyat'tan başka kimseye dost olmayan AKP'nin, önüne geleni dövdüğü belirtilerek, "Seveceklerini Dolmabahçe Sarayı'na atıyor, döveceklerini kaç kilometre ötede tutuyor" denildi. Türkiye'nin kaç darbe dönemi, kaç bunalımlı, buhranlı yıllar yaşadığı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Üniversite gençleri demokratik, özgür eğitim, öğretim adına ne çok boykotlar, işgaller, mitingler gösteriler yaptılar ama hiçbir dönemde bu son yıllarda olduğu denli, gençlerimiz, bunca makul haklı taleplerini demokratik yol ve yordamlarla dile getirdiler diye dövülmediler, gazla bayıltılıp tekmelenmediler, genç kızlar saçlarından tutulup yerlerde sürüklenmediler.

Bunu AKP başardı, başarabildi. Üstelik bu zorbalığı 'işkenceye sıfır tolerans', 'gençleri seviyoruz', 'ülkeye özgürlük ve demokrasi getiriyoruz' söylemlerine karşın yaptılar, yapıyorlar. Kim ki gençlikten korkuyor, gelecekten korkuyordur. Kim ki gençleri dövüyor, kendi geleceğini dövüyordur. Her kim ki gençlikten korkuyor, kendi geleceğinden korkuyordur. Bizler de gaz, cop ve tekme yemeye hazırız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler