1 puan sıfırcılar kulübüne girmeyi engelledi

Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'nda dün akşam Glasgow Rangers ile 1-1 berabere kalarak 1 puan alan Bursaspor, ''sıfırcılar kulübüne'' girmekten son anda kurtuldu.

Yayınlanma: 08.12.2010 - 10:01
Abone Ol google-news

Bursaspor, tarihinde ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonlar Ligi macerasını Glasgow Rangers karşısında aldığı 1 punla tamamladı.

Grubunda Avrupa'nın önde gelen takımları Manchester United, Valencia ve Glasgow Rangers ile mücadele eden yeşil-beyazlılar, oynadığı 6 karşılaşmada kalesinde 16 gol görürken, sadece 2 kez gol sevinci yaşadı.

Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk golünü Valencia karşısında Arjantinli oyuncusu Pablo Martin Batalla ile bulan Bursaspor'un ikinci golünü ise genç yıldız Sercan Yıldırım kaydetmiş oldu.

Bursaspor, Glasgow Rangers karşısında aldığı 1 puan ile dev organizasyonu puansız kapatmayarak, 400 bin avro gelir elde etti.
 

''Sıfırcılar klübü"

Bu arada, Şampiyon Ligi'nde bugüne kadar aralarında Fenerbahçe'nin de bulunduğu 8 takım puan alamadı.

Fenerbahçe, 2001-2002 sezonunda tarihinde ikinci kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona, Bayern Leverkusen ve O. Lyon'un da mücadele ettiği grupta 6 maçta da yenilerek ''Devler Ligi''ni sıfır puanla tamamlamıştı.

Fenerbahçe ile birlikte Şampiyonlar Ligi'nde Romanya'nın Kosice, Belçika'nın Anderlecht, Avusturya'nın Rapid Wien, Bulgaristan'ın Levski Sofya, Ukrayna'nın Dinamo Kiev, Macaristan'ın Debrecen ve İsrail'in Macabi Haifa takımları hiç puan alamamıştı.
Bursaspor, dün akşam Glasgow Rangers karşısında aldığı 1 puanla bu takımlar arasına girmekten son anda kurtulmuş oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler