"İktidarın tek görevi ceplerini doldurmak"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''AKP iktidarının işsizlik sorununu çözmek gibi görevi yok, onların tek görevi var ceplerini doldurmak. Onun için onlara diyoruz yolunu bulanların partisi diye'' dedi.

Yayınlanma: 08.12.2010 - 11:34
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisine katılımlar nedeniyle Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ülkeyi aydınlık geleceği taşımanın CHP'nin olduğu kadar her yurtseverin de görevi olduğunu söyledi. Her yurtsevere, aydına, çiftçiye, emekliye, üniversite hocasına CHP çatısı altında yer olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Güçlerimizi birleştireceğiz, bölünmeyeceğiz, fabrikada çalışan işçisi de Kemeraltı'ndaki esnafı da Hakkari'deki esnaf da artık CHP çatısı altına gelsin. Türkiye rayından çıkmış, nereye gideceği belli olmayan tren gibi gidiyor. Her an, her yerde kaza olabilir. Türkiye'nin gerçek gündemine bir türlü dönülemiyor. İşsizlik, yoksulluk konuşuluyor mu? Konuşulan şeyler başka şeyler. AKP ülkeyi sağlıklı yönetemiyor. Bugün gazete manşetlerinde var, eğitim sisteminde hala çok gerilerdeyiz. Binlerce, milyonlarca gencimiz işsiz, bunlar geleceğe umutla nasıl bakacaklar? AKP iktidarının işsizlik sorununu çözmek gibi görevi yok, onların tek görevi var ceplerini doldurmak. Onun için onlara diyoruz yolunu bulanların partisi diye.

Bizim partimizden söz ediyorlar. CHP'den Sayın Başbakan'ın söz etmesi için önce ağzını temizlemesi lazım. Bizim partimizin kurucuları belli, liderleri belli. Mustafa Kemal'den başlıyor, Bülent Ecevit, İsmet İnönü, Deniz Baykal hepsi partimizin liderleri. Biz kendi ismimizle, geçmişimizle, sicilimizle onur duyan bir partiyiz, her yerde bunu onurla söyleriz. AKP orada, onlara adaletten kaçanlar partisi diyoruz, aldatanlar ve kandıranlar partisi diyoruz. Bunlar gelip acil eylem planını başbakanlıkta ilk açıkladıklarında 'İşsizlik sorunun çözeriz' demediler mi? Çözüldü mü? Onun için bu partiye güvenmeyeceğiz. Dışı allanıp pullanıp, içi felaket olan partidir.''

Kılıçdaroğlu, dün bir belge açıkladığını belirterek, ''Wikileakes belgesi değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin belgesi. Sayın Başbakan yanıt verdi mi? Veremez. 'Belge' diyordun, işte belge, çık adam gibi cevap ver. Veremezsin çünkü sicilin temiz değil, mali sicilin temiz değil. Bu ülkeyi yönetecek insanın geçmişinin temiz olması lazım. Geçmişi temiz olmayanlar ülkeyi yönetirlerse, yolunu bulanlar partisi olur. Onlar kendilerini ve yandaşlarını zengin etmek için varlar'' diye konuştu.

 

'Ülkeyi AKP'den çok daha güzel yönetiriz'

Kemal Kılıçdaroğlu, partisine katılımlar nedeniyle İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıdaki konuşmasında, ülkeyi AKP iktidarından çok daha güzel yöneteceklerini savundu. Kılıçdaroğlu, ''Bizim felsefemizde temel unsur şudur, vatandaşa hesap vermek. Hesap vermek boynumuzun borcudur. Kim ne sorarsa sorsun. Üniversite öğrencilerinin başına gelenleri gördünüz. Neymiş Başbakan'a dosya verecekler, dertlerini Başbakan'a anlatacaklar. Coplar, tekmeler... Buna 'demokrasi' diyorlar, 'coplu demokrasi, AKP demokrasisi' diyorlar buna. Biz bunu yapmayacağız. Her öğrenci, her örgüt, yasal hakkını kullanarak soru da sorabilir, protesto da edebilir, pankart da açabilir. Madem ki demokrasiyi içselleştireceğiz, eleştirilere de göğüs gereceğiz. Çünkü bizim verilemeyecek hesabımız yok. Bizi AKP'den ayıran temel nokta budur'' diye konuştu.

'Yandaş medyasını oluşturdu'

AKP'nin kendi yandaş medyasını oluşturduğunu, bazı basın kuruluşlarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AKP'nin asla ve asla eleştirilmediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: ''Ne söylerse hepsinin manşetlere taşındığı medya düşünün. Bizim iktidarımızda asla yandaş medya kavramına izin veremeyeceğiz. Medya özgür olacak ama besleme olmayacak. Sayın Başbakan isterse, 'besleme medyadan' neyi anladığımızı anlatırız. Kime, hangi ihalenin verildiğini de belge belge ortaya koyarız. Bizim belgelerimiz sağlam belgelerdir ama Başbakan bunlara yaklaşamaz korkar, cesaret edemez. Bayram namazını Selimiye Camisi'nde kılmıştı. camiyi açtın, yapılamayan işlerin parasını ödedin. Orada namaz kılarken kul hakkı yiyenleri düşündün mü? Başbakansın bir sor, bir anamuhalefet partisi lideri bunu niye söylüyor? Araştıramazlar çünkü yiyenler de yandaş. Her olayın üzerine gideceğiz ki AKP'yi hep beraber bulunduğu yerden demokratik yollarla aşağı indireceğiz.''
 

'Bu düzenden kim memnun?'

Toplumda işçi, emekli, sanayici, çiftçi kesiminin düzenden memnun olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, ''Bu düzenden kim memnun? Bu sorunun yanıtını bulduğumuz zaman AKP'nin suyu ısındı demektir. Benim veya sizin bulmanız yetmiyor, Hakkari'deki vatandaşın da Muğla'nın da İzmir'in, Tekirdağ'ın da bulması lazım. Hep beraber bu sorunun yanıtını alacağız. Göreceksiniz onlar önümüzde duramayacaklar, istedikleri kadar baskı kursunlar, baskı arttıkça gidişlerinin yolu hızlanacaktır. Her şeyi soracağız, her şeyin hesabını soracağız, ülkeyi aydınlığa taşıyacağız'' diye konuştu.

CHP'ye üye olmanın artık zor olmadığının altını çizen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: ''Hangi yurttaşımız isterse CHP'nin kapıları sonuna kadar açıktır. Eskiden genel merkezimizde partiye üye olmak için 4. kata çıkmak gerekiyordu, aşağı indirdik. İl Başkanları Toplantısında söyledim, bütün il başkanlarının performansları ölçülecek. Ölçme kriterlerinden birisi de kaydettiği üye sayısı olacak. Sosyal demokrasi, yani sosyal demokrasiyi ayağa kaldıracağız, yeniden inşa edeceğiz, yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Bu ülkede bir tek Allah'ın kulu bile yatağa aç girmeyecek, bunun sözünü veriyorum. Onlar ceplerini doldurdular, biz halkın cebini dolduracağız, halkı zenginleştireceğiz. Halk umutla bakacak geleceğe. Vatandaşı azarlamayacağız, sonuna kadar dinleyeceğiz, yanıtlarımız varsa onu da anlatacağız. CHP'yi halkın partisi yapacağız, halkı kucakladığımızda yanımızda hissedeceğiz.'' Konuşmanın ardından Kılıçdaroğlu, aralarında eski Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı, eski İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen ve emekli albay Cevat Yavuz'un da bulunduğu 41 kişiye parti rozetlerini taktı.

 

Kılıçdaroğlu, esnafla bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir gezisi kapsamında Kemeraltı Çarşısı'nda esnafla bir araya geldi. Beraberindekilerle Kestelli Yokuşundan yürüyerek Kemeraltı Çarşısı'na giden Kılıçdaroğlu, çarşı esnafıyla sohbet etti. Bu sırada Gülcan Yüksel isimli kadının üniversite harçlarının yüksekliğinden şikayeti üzerine Kılıçdaroğlu, 2 milyonun üzerinde üniversite mezununun işsiz olduğunu, esas sorunun buradan başladığını, harçlar konusundaysa arkadaşlarının gerekli araştırmaları yaptığını belirtti.

Daha sonra çalışanlarla tokalaşan Kılıçdaroğlu, bir çalışanın AKP'li olduğunu söylemesi üzerine, ''Olsun yine de öpüşürüz ne olacak? Partilerin programlarına bakıp hangisini doğru buluyorsanız ona göre oy vereceksiniz'' karşılığını verdi. Bir büfeye girerek, nar suyu içen Kılıçdaroğlu, nar suyunun çok yararlı olduğunu söyledi.
 

İşçi yakınlarından mektup

Bu sırada Buca Belediyesinin temizlik işlerini yürüten taşeron şirketten çıkarılan işçilerin yakınları, Kılıçdaroğlu'na mektup uzattı. Rıza Göktepe adlı kişi, Buca belediyesi önünde, işten çıkarıldıkları için çadır kuran arkadaşlarının geri alınmasını istedi. Kılıçdaroğlu da belediye başkanıyla konuyu görüşeceğini ifade etti. Kemeraltı'nda bulunan katlı otoparkın altında yapılan düzenleme çerçevesinde bazı balıkçıların işsiz kaldığını belirten bir vatandaş, Kılıçdaroğlu'ndan balıkçıların sorunlarının çözülmesini istedi. Kılıçdaroğlu, konuyu inceleyeceğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kemeraltı gezisi çerçevesinde ziyaret ettiği bir hanın yarısının boş olduğu şikayetleri üzerine, ''Recep bey buraya gelebilir mi?'' dedi. Bir dönerciye giderek döner keserek çevresindekilere ikram eden Kılıçdaroğlu, daha sonra Konak Belediyesi tarafından restore edilen Abacıoğlu Hanı'nda kendisine ikram edilen kuru fasulye, pilav ve cacığı yedi.
 

'Paramı kurtardım'

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Oğuz Oyan, Alaattin Yüksel, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Kemeraltı Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar ile aynı masada oturdu. Yemeği düzenleyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, masada kendine yer bulamayınca tepki gösterdi ve handa bulunan bir başka kafede oturdu. Kılıçdaroğlu'nun masasında bulunan CHP İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, bir süre sonra Tartan'ın yanına giderek, ikna etti. Tartan, masaya eklenen bir sandalye oturdu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yemekte bir gazetecinin sorusu üzerine, havaalanında bir kapkaççının cüzdanını cebinden alma girişimini son anda fark ettiğini ve cüzdanını kurtardığını söyledi. Tekin, ''Arka cebimin düğmesini açarak cüzdanı çıkarmış, son anda fark ettim. Elinden tuttum, cüzdanımı, paramı kurtardım'' dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yemeğin ardından Kemeraltı gezisine devam etti.

 

"Şık değil"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ndeki öğrencilerin TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya yönelik protestosuyu ''çok şık görmediğini ama öğrencilerin demokratik yollarla protesto edebileceklerini'' söyledi.

Bir gazetecinin, ''Öğrencilerin Burhan Kuzu'ya yönelik protestosuna ilişkin düşüncelerini'' sorması üzerine, Kılıçdaroğlu, ''Yumurta atılmasını doğrusunu isterseniz çok şık görmedim ama öğrenciler demokratik yollarla protesto edebilirler, bunu da saygıyla karşılamak gerekir. Şiddet yok galiba değil mi? Şiddet yoksa sorun yok'' dedi.

Bir başka gazetecinin, bu olaydan sonra Burhan Kuzu'nun, rektörün istifasını istemesini hatırlatması üzerine de ''Burhan Kuzu'nun öğrenciliğini tartışırım o zaman'' yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler