CHP, çek madurları için AKP'den destek istedi

Çekin karşılıksız çıkması ile ilgili fiilin suç olmaktan çıkarılması için teklif veren CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, AKP'ye kanun teklifine destek vermesi için çağrıda bulundu.

Yayınlanma: 08.12.2010 - 12:32
Abone Ol google-news

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TBMM Başkanlığı'na verdiği Çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile ilgili bilgi verdi.

Karşılıksız çek keşide etme fiilinin suç olmaktan çıkarılmasını isteyen CHP'li Öztürk, şöyle dedi: "Karşılıksız çek keşide etme fiilinin suç olarak düzenlenmesi ve buna ceza öngörülmesi ilkeldir. Bu kanun teklifinin asıl amacı; karşılıksız çek keşide etme fiilini suç olmaktan çıkartıyor. Dolayısıyla bir ceza öngörülmüyor. Sadece karşılıksız çek keşide eden adama çek hesabı açma yasağı getiriyor."

AKP'den destek istedi

Teklifine AKP'den de destek isteyen Öztürk, şöyle dedi: "Ben AKP grubunu bu kanun teklifine sahip çıkmaya çağırıyorum. AKP'nin hukukçu grup başkanvekillerini, AKP'li Adalet Komisyonu Başkanı'nı, karşılıksız çek keşide etme fiilini suç olmaktan çıkarılmasını çek mağdurları önünde savunan kimi bakanları samimi olmaya davet ediyorum. Bu kanun teklifini desteklemelerini, karşılıksız çek keşide etme fiilinin suç olmaktan çıkarılmasını, özel hukuk kurallarının işletilmesini, bankaların sorumluluğunun artırılmasını sağlayacak yasal düzenlemelere yol açmalarını istiyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler