Gazetelerde Bugün

Bugün birçok gazete Barack Obama'nın zaferini değişik manşetlerle başlığına taşıdı. Cumhuriyet Gazetesi Obama'nın başkan seçilmesini 'Amerikan halkı 'değişimi' seçti' başlığıyla verdi. Hürriyet Gazetesi 'Amerikan ihtilali' manşetini kullandı. Milliyet Gazetesi Obama'nın zaferini 'Küresel Umut' başlığıyla duyururken, Radikal Gazetesi ise 'Amerikan rüyası' yazdı.

Yayınlanma: 06.11.2008 - 07:32
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Amerikan halkı ‘değişimi’ seçti


270 delegeyi rahat aştı Köle emeği üzerinde yükselen ABD’de halk, “değişim” sloganıyla yola çıkan demokrat aday Barack Obama’yı Beyaz Saray’a taşıdı. 50 eyaletin 27’sinde ve başkent Washington’da galip gelen demokrat lider 349 delege kazanarak başkan olmak için gerekli 270 delegeyi rahatlıkla elde etti. ABD’nin 44. başkanı olan Obama, oyların yüzde 52’sini kazanırken McCain ise 163 delegeyle yüzde 47’lik oya ulaşabildi.


HÜRRİYET

Amerikan ihtilali


Bağımsızlık ilanından tam 232 yıl sonra, Beyaz Saray'ın koltuğuna "siyah bir adam" oturdu. Sekiz yıl önce kendi partisinin kurultay toplantısana bile alınmayan Barack Obama, ABD'nin 44'üncü başkanı seçildi.
 

MİLLİYET

Küresel Umut


Bush'un 8 yıllık iktidarından savaş ve krizden bunalan dünyanın dört bir yanındaki insanlar, 'değişim' diyen Obama'nın ABD Başkanı seçilmesinin coşkuyla selamladı.


RADİKAL

Amerikan rüyası


Obama, zaferini ilan ettiği konuşmasında Amerikalılara ve dünyaya mesajlar yolladı: Amerika'ya değişim geldi. Başarısızlıklarım olacak, ancak size hep dürüst kalacağım.


AKŞAM

Şakayla çaktı


Genelkurmay Başkanı Başbuğ, komando okulunu ziyaret eden hükümete Ergenekon şakası yaptı. Bütün heyet buz kesti.


POSTA

Amerika'da devrim oldu


400 yıl önce Amerika'ya köle olarak getirilen bir ırkın temsilcisi olan Obama artık o ülkenin başkanı... Kenyalı Müslüman bir babanın oğlu olan Obama'nın göbek adı da Hüseyin. Böylece efsanevi siyahi lider Martin Luther King'in 45 yıl önce Washington'da yaptığı ' Bir rüyam var' konuşması gerçek oldu.


VATAN

AKP oy kaybediyor


Araştırma şirketi A&G'nin 1-2 Kasım'da yaptığı son seçim anketine göre AKP'nin oyu, kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 36.4'e geriledi.


BİRGÜN

Amerika'nın Karaoğlanı


Obama sadece ABD'de değil bütün dünyada "bir umut" olarak algılanıyor. Ancak Obama'nın sonunun 'Karaoğlan Ecevit' gibi biteceğine kesin gözüyle bakılıyor.


SABAH

Demokrasi güzel şey


ABD'de ilk kez bir siyahın başkan seçilmesi demokrasinin önemini, halkın gücünü gösterdi.
 

TERCÜMAN

Kölelikten başkanlığa


Amerika Birleşik Devletleri kurulmadan önce, beyazlar tarafından Afrika ülkelerinden kaçırılıp köle olarak çalıştırılan zencilerin asırlardır süren mücadelesi ve içlerindeki acı, dün doyumsuz bir zafer sevincine dönüştü.



YENİ ŞAFAK

Ohbama


1940'larda otobüste beyazlara ait ön koltuğa oturduğu için hapse atılan Rose Park'ın hayali gerçek oldu. Ayakta kalan 'beyaz'a yer vermek zorunda olan siyahlar şimdi 1 No'lu koltuğun sahibi...
 

ZAMAN

Amerika 'değişimi'seçti


Barack Obama, başkanlık seçimlerinden rakibi Cumhuriyetçi aday McCain'e büyük fark attı. Seçmene 'değişim' vaat eden Demokrat aday, 349 seçici delege kazandı. Amerika'nın ilk siyahi başkanı olan Obama, "Rüya gerçek oldu." dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler