İDT'nin "Birdy" adlı oyunu başladı

William Wharton'ın yazdığı Birdy adlı oyun Türkiye prömiyerini ilk defa dün akşam Üsküdar Stüdyo Sahne'sinde yaptı.

Yayınlanma: 08.12.2010 - 21:07
Abone Ol google-news

İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) yeni sezonda 8 sahnede, toplumsal, siyasal ve estetik kaygıları ön plana çıkartan başarılı repertuarıyla 31. yılını kutluyor. Bu ay William Wharton’ın yazdığı Birdy adlı oyun Türkiye prömiyerini ilk defa dün akşam Üsküdar Stüdyo Sahne’sinde yaptı. Gene bu ay içinde Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı olan Behiç Ak’ın yazdığı Tek Kişilik Şehir adlı, bol ödüllü oyunda yeniden İstanbul’da geliyor. İstanbul turnesindeki ADT Tek Kişlik Şehri 21-26 Aralık'ta Cevahir 2 Sahnesi'nde oynayacak. 

William Wharton’un yazıp, Serkan Erdemli’nin çevirdiği, Atilla Şendil’in sahneye koyduğu “Birdy” adlı oyunda, savaştan geri dönen iki yakın arkadaş. Birisi fiziksel olarak yaralar almışken, diğeri savaş travmasını atlatamayarak ruhen onulmaz yaralar almıştır.

Özgürlüğünü kafasının içindeki kuş imgesiyle yaşayan bu gence, arkadaşı ve psikoloğu yardım etmeye çalışırlar. Tiyatro uyarlaması izlenecek bu savaş karşıtı oyunu, bir zamanların kült romanı ve filmi olarak meraklısı hatırlayacaktır.

7-19 Aralık tarihleri arasında Üsküdar Stüdyo Sahne’de oynayan Birdy’nin oyuncu kadrosunda Erdoğan Ersever, Can Yılmaz, Kerim Altunbaşak, Emre Çakman, Onur Demircan, Hakan Yufkacıgil yer alıyor. Oyunun dekorunu Behlüldane Tor, kostüm tasarımını Medine Yavuz, ışık tasarımını Nejat Karaorman ve müziğini de Server Acim yaptı.

Fotoğraf: Şahan Nuhoğlu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler