Kılıçdaroğlu, Baykal ve Sav'dan isim istemeyecek

CHP'de hesaplar 18 Aralık'ta yapılacak kurultaya kilitlenirken gözler de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Deniz Baykal ve Önder Sav ile yapacağı görüşmeye çevrildi. Kılıçdaroğlu, Baykal ve Sav ile yapacağı görüşmede 80 kişilik Parti Meclisi (PM) için isim istemeyecek. Ancak PM için gerekli kriterleri anlatacak.

Yayınlanma: 09.12.2010 - 07:12
Abone Ol google-news

CHP kulislerinden sızan bilgiye göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal ve Önder Sav ile yapacağı görüşmede PM için isim istemek yerine kriterleri anlatacak. Partinin gençleşmesi gerektiğine vurgu yaparak, koşturabilecek ve yıpranmamış isimlerin PM'de olması gerektiğine işaret edecek. Edinilen bilgiye göre; PM'de gençlerin yanı sıra kadınlara da daha fazla yer verilecek.
 

Baykal isim verecek mi?

Baykal'a yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Deniz Baykal, PM'de yer almak istemeyecek. Baykal partinin ekseninin kaymamasını ve iktidara taşıyacak bir liste olması gerektiğine işaret edecek ve birleştirici bir liste olmasını isteyecek. Edinilen bilgiye göre Baykal, isim telaffuz etmeyecek.
 

İkinci blok liste çıkar mı?

CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu'nun blok listesinin yanı sıra ikinci bir blok listenin kurultayda çıkabileceği konuşuluyor. CHP'li bir yönetici de, "Çıkarsa herkes kendi gücünü görür" diyerek listenin delinme şansının olmadığını ifade etti.
 

Liste bekleniyor

Öte yandan liste beklentisi içinde olan CHP'liler, "Tatmin edici bir liste olmazsa o zaman ikinci bir blok liste çıkar" yorumunu yapıyor. Öte yandan kulislerde Kılıçdaroğlu'nun, Baykal ile yapacağı görüşmenin de önemli olduğu belirtilerek, "Ne diyeceği ve nasıl yaklaşacağı önemli" değerlendirmesi yapılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon