Tarikatın kucağındalar

Anaokulu yaşındaki çocuklara din dersi veren tarikat lideri internet sitesinde kendisini halife ilan etti.

Yayınlanma: 09.12.2010 - 07:14
Abone Ol google-news

Sakarya Nakşibendi Dergâhı’nda anaokulu yaşındaki çocuklara din dersi veriliyor. Kendisini “halife” ilan eden Molla Mustafa tarikat üyelerinin buluşmalarını ve verdiği dersleri internette yayımlıyor. Yaklaşık üç ay önce kurulan internet sitesinde tarikatla ilgili yüzlerce video yayımlanıyor. “Yaz talebeleri talim dersi” adlı video açıldığında Molla Mustafa’nın küçük çocuklara din dersi verildiği görülüyor. Sakarya’daki dergâh “Osmanlı Nakşibendi Dergâhı” olarak kullanılıyor.

www.sakaryevi.com adlı internet sitesi 9 Eylül 2010 tarihi itibarıyla yayına girdi. Siteyi incelediğinizde ilk gözünüze çarpan kendisini Nakşibendi Sakarya Halifesi ilan eden Mustafa Atmaca oluyor. KKTC ve İngiltere’de etkili olduğu bilinen tarikat lideri şeyh Nazım Kıbrısi “Şeyh Muhammed Nazım Kıbrısi El Hakkani Hazretleri” olarak takdim edilirken sitede hayatı anlatılıyor. Yine internet sitesinde anaokulu yaşındaki çocuklara din dersi verildiği de görülüyor.

Yaşları küçük olan bu çocuklara kendisini halife ilan eden Mustafa Atmaca ders veriyor.

 

Önce şeriatı bileceksin


İnternet sitesinde Nakşibendi Sakarya Halifesi Mustafa Atmaca’nın hayatının bir bölümü şu sözlerle anlatılıyor:

“17 Ağustos 1999 tarihinde medresede tahsil görmekte iken Adapazarı depremi olur. Depremden dolayı bir müddet medreseden ayrılmak zorunda kalır. Sonra uzun tefekkürler başladı. ‘Nereye gidiyorsun, böyle mi ömrünü çürüteceksin sabah işe git akşam gel. Hiçbir ilmi ve manevi terakkiyat yok.

Sen bunun için mi yaratıldın. Medreseye dön tahsilini tamamla.’ İşte bu sıralar Allahu Teala’nın inayeti ile tekrar medreseme geri döndüm. ‘Hocam’ hazretleri de beni kabul ettiler. Elhamdülillah. Verilen aralarla birlikte 10 senelik medrese tahsilinden sonra hocası Molla Muhammed hazretlerinin izni ile kendisi de Şeker Mahallesi’nde hizmete başlarlar. Mustafa Efendi bu dönemlerde sohbetler yapmaya insanlara şeri ilim öğretmeye başlar. Kuranıkerim bilmeyenlere Kuranıkerim dersleri, tecvid dersleri, ilmihal fıkıh dersleri öğretir. Yaz dönemi mektepli çocuklara ders verir. Arapça kavrayabilecek kişilere Arapça, kavrayamayacak kişilere de Osmanlıca dersleri verir. Talebelerine Osmanlıca fıkıh, hadis, meviza kitapları okutur. Büyükleri gibi o da ilim olmazsa olmaz der.

Derviş de olacaksan önce şeriatını bileceksin. Namazsız zikir ehli olunmaz. Mustafa Efendi iki senedir (2008’den bu yana) kendi ufak ve şirin dergâhında bu âli hizmeti sürdürmektedir. Her hafta perşembeyi cumaya bağlayan akşam ‘hatme-i hacekan’ zikri cuma akşamı ve pazar akşamları sohbet vermektedir. İsteyenlere Arapça, Osmanlıca, Kuranıkerim kıraat ve tecvid dersleri de devam etmektedir. Sene de üç dört defa Şeyh Efendi K.S. hazretlerini ziyarete Kıbrıs’a gitmektedir. Daha önceleri ‘Huccetül-İslam’ adını verdiği medresesini şimdi ‘Osmanlı Nakşibendi Dergâhı’ olarak da kullanmaktadır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler