Kabinede bilişim vadisi çatlağı

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş'in soru önergesine Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın verdiği yanıt Bilişim Vadisi ile ilgili bakanlar arasındaki görüş ayrılığını ortaya çıkardı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "İnşallah Bilişim Vadisi'ni de Kocaeli'ne kurmuş olacağız" derken Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, "Nihai değerlendirme henüz yapılmamıştır" dedi.

Yayınlanma: 09.12.2010 - 07:19
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, DPT Müsteşarı Kemal Madenoğlu'nun bilgi notu ile Ateş'in soru önergesini yanıtladı. Yanıtta şöyle denildi: "Fizibilite çalışmasında Ankara ili de değerlendirme kapsamında olan illerdendir. Bilişim Vadisi fizibilitesi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı koordinesinde tamamlanmış olup, 11 Ekim 2010 tarihinde DPT Müsteşarlığına iletilmiştir. Konu tüm boyutlarıyla analiz edildikten sonra ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri çerçevesinde sonuçlandırılacaktır. Bilişim Vadisi fizibilitesinde yer seçimi konusuna ilişkin kriterlere göre bazı değerlendirmeler yapılmış olmakla beraber, fizibiliteye ilişkin kurum ve kuruluşların görüşleri doğrultusunda oluşturulacak nihai değerlendirme henüz yapılmamıştır."

'Ankara boşaltılıyor, bakanlar seyrediyor'

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, AKP döneminde Ankara'nın içinin boşaltıldığını iddia ederek, "Ankaralı bakanlar sahip çıkmazsa Ankara köye dönüştürülecek" diye uyardı. Bilişim Vadisi için en uygun yerin Ankara olduğuna dikkat çeken Ateş, Ankaralı bakanlara şöyle seslendi: "Nihat Ergün Sanayi Bakanı olunca Bilişim Vadisi projesi Kocaeli'ne kaydırılmak istendi. Nihat Bey almış Bilişim Vadisi'ni Kocaeli'ne götürüyor. Nihat Bey bakan da bizim Ankaralı bakanlarımız bakan değil mi? Ankara'nın içi boşaltıyor, bizim bakanlar seyrediyor. Bizim bakanlar Ankara'ya sahip çıkmazsa Ankara köye dönüşecek."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler