Telekulak Meclis gündeminde

CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, yasal dinleme yapan kurumların dışında kimlerin yasa dışı dinleme yaptığını sordu.

Yayınlanma: 09.12.2010 - 07:25
Abone Ol google-news

CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, TBMM Başkanlığı'na, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Türkiye'de GSM operatörlerinin ve sabit telefonların bağlı olduğu tek bir merkez olduğuna dikkat çeken Seyhan, şöyle dedi:
"Bu merkezde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından kontrol edilmektedir ve Emniyet İstihbarat, Milli İstihbarat ve savcılıklar tarafından talep edilen dinlemelere, TİB tarafından link sağlanarak yol verilmektedir. Bunu sağlayan daha önce bu merkezlere çıkılmış olan uçlardır."

'Hangi kurumlara, hangi adrese çıkış yapılmıştır'

Yasa dışı dinlemelerin peşine düşen Seyhan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a şu soruları sordu: "Şu ana kadar hangi birimlere kaç adet uç çıkılmıştır? 2010 yılı içerisinde uç çıkılmak suretiyle herhangi bir kuruma ya da kuruluşa faal bir santral sağlanmış mıdır? Hangi adrese, hangi amaçla bu çıkış yapılmıştır?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler