"AKP Gökçek'i kurtarmaya çalışıyor"

SHP Genel Sekreteri Uğur Cilasun, hükümetin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yanlışlarını örtmeye çalıştığını belirtti. Cilesun, hükümetin Melih Gökçek'in yaptıklarını örtmek için kendi yazdığı resmi belgeyi inkar ettiğini söyledi.

Yayınlanma: 06.11.2008 - 08:44
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in, ''Doğalgaz zammının Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Botaş'a borçlarını ödememesiyle ilgisi olmadığını'' söylediklerini belirten SHP Genel Sekreteri Uğur Cilasun, şunları söyledi:

''Başkent doğalgaz şirketi de gazetelere koca koca ilanlar vererek, Melih Gökçek'i kurtarmaya çalıştı. Şimdi Hükümete soruyoruz? Sizin hazırladığınız 2007 Yılı Programının 72. sayfasında neden aşağıdaki satırlar yer alıyor; 'Ham petrol fiyatlarının yüksek seyrinin BOTAŞ fiyatlarına yeterince yansıtılmaması ve bazı KİT ve belediyelerden olan alacakların tahsilatında yaşadığı problemler, kuruluşun finansal yapısını olumsuz etkilemektedir. Kuruluşun finansal dengesini program öngörüleri çerçevesinde düzeltmek amacıyla önemli oranda fiyat artışı yapması gerekmektedir' Melih Gökçek'in yaptıklarını örtmek için kendi yazdığı resmi belgeyi inkar eden bir hükümetimiz var. Bunların hangi lafına güveneceğiz? Bir yıl önce yazdıklarına mı, şimdi söylediklerine mi?''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler