'Gençlik 68'deki gibi olayların içine çekilmeye çalışılıyor'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, öğrenci protestolarıyla ilgili uyarıda bulundu. Öğrenci eylemlerinin yasal olduğu sürece, makul karşılanması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, "Bir kesim gençlik 68'deki gibi olayların içine çekilmeye çalışılıyor" dedi

Yayınlanma: 09.12.2010 - 09:28
Abone Ol google-news

Bahçeli, Ankara Sheraton Otel'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere geleneksel kahvaltılı sohbet toplantısı düzenledi.

Toplantıda soruları yanıtlayan Bahçeli, son günlerde gündeme gelen öğrenci olaylarını değerlendirirken, "Türkiye sosyal şiddet, anarşi ve terör olaylarıyla uzun yıllardır karşı karşıya kalmaktadır. Bugün siyasi hayatımıza üniversitelerimizde bürokrasimizde özellikle 1968 kuşağı olarak ifade edilen bir kuşağın da sorumluluk üstlendiğinin farkında olarak, bazı değerlendirmelerde bulunmakta yarar var" dedi.

 

“Ben de 68 kuşağıyım”

Devlet bahçeli '68 kuşağına haksızlık etmiyor musunuz?' sorusu üzerine de Türkiye’yi şu anda 68 kuşağının yönettiğini, acı tecrübelere sahip olanların daha dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu. MHP lideri  “68 kuşağı deyince devrimcilere mal ediyorlar, onlar önceden vakıf ismini aldıkları için  Ben de 68 kuşağıyım, yani o dönemde üniversitede olanları kastediyorum" dedi.

Öğrenci eylemlerinin yasal olduğu sürece, makul karşılanması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde dün meydana gelen yumurtalı protestoyu işaret ederek "Öğrencilerin anayasa paneli için saygıdeğer siyasileri dinlemeden, başlangıçta bir tepki koyduklarına göre anlaşılıyor ki bir kısın gençlik yine 68'deki olayların içine çekilmeye ve gelecekte de bir eksen kayması olur ise yani bu öğrenciler bu masum tepkilerini yerine getiriyorlar yaklaşımının dışına taşarak, Türkiye'yi belli amaçlara yönelik, anarşi ortamına sürüklüyorlarsa bu tecrübeye Türkiye sahiptir. Onu için öğrenciler aileleri yardımcı olmalı, üniversiteleri hoşgörülü yaklaşmalı. Siyasi iktidar da talepleri dışlamak yerine onlarla görüşmeyi tercih etmelidir" diye konuştu.

 

Bahçeli yüzük tasarladı

Öte yandan, MHP'nin medya da yalnız kurt olduğunu söyleyen Bahçeli, tasarımını kendi yaptığı yüzüğünü de gazetecilere gösterdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, geleneksel yıl sonu kahvaltısında gazetecilerle buluştu. Bahçeli tasarımını kendisinin yaptığı yüzükle ilgili soru üzerine yüzüğünü gazetecilere gösterdi. Bir tarafında Osmanlı, bir tarafında Selçuklu üstünde de Türkiye Cumhuriyeti amblemlerinin yer aldığı yüzük ile ilgili olarak “Yüzük de bizlere yakışıyor galiba” dedi. Devlet Bahçeli, daha önceki toplantılara iktidara yakın medya kuruluşlarının çağrılmaması ile ilgili soru üzerine de “Küçük bir hata çok büyütüldü. Biz MHP olarak yalnız kurtuz, medyada pek desteğimiz yok” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler