Bütçe maratonu başlıyor

TBMM Genel Kurulu'nda, 2011 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile 2009 Yılı Merkezi Yönetim Kesin hesap Kanunu Tasarılarının görüşmeleri 13 Aralık Pazartesi günü başlıyor. 13 gün olarak düşünülen bütçe görüşmelerinin 26 Aralık Pazar günü tamamlanması planlanıyor.

Yayınlanma: 09.12.2010 - 09:41
Abone Ol google-news

Bütçe maratonunun ikinci tur görüşmeleri 13 Aralık Pazartesi günü TBMM Genel Kurulu'nda başlıyor. Başlangıçta bütçenin tümü üzerinde parti grupları ve Hükümet adına yapılacak konuşmaların birer saat, kişisel konuşmalar ise 10'ar dakika sürecek. İlk gün görüşmelerde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 2011 Yılı'nın bütçesinin sunumunu yapacak. İlk gün görüşmelerde liderlerin konuşması da bekleniyor.

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe takvimi programı şöyle belirlendi.

13 Aralık Pazartesi Genel Kurul saat 13.00'te açılacak.

Hükümetin sunuş konuşması Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılacak.
Gruplar adına yapılacak bütçenin tümü üzerinde ki görüşmelerin ardından bütçenin maddelerine geçmesi oylanacak.

Görüşmelerin takvimi ise şu şekilde planlandı:

-14 Aralık Salı:

1. Tur;Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Sayıştay, RTÜK, Anayasa Mahkemesi, Başbakanlık, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü,
2. Tur; Hazine Müsteşarlığı, BDDK, SPK, Tütün ve Alkol Piyasası, Diyanet İşleri Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği.

-15 Aralık Çarşamba:

3.Tur; Milli İstihbarat Teşkilatı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu,Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı,

4.Tur; Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü.

-16 Aralık Perşembe:

5. Tur; Gümrük Müsteşarlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü.

6.Tur; Ulaştırma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı.

-17 Aralık Cuma:

7. Tur; Çevre ve Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı,
8. Tur; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı.

-19 Aralık Pazar:

9. Tur;
Tarım Köyişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı,
10. Tur; Adalet Bakanlığı.

-20 Aralık Pazartesi:

11. Tur; Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı,
12. Tur; Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Bayındırlık İskan Bakanlığı.

-21 Aralık Salı:

13. Tur; Milli Eğitim Bakanlığı.
22 Aralık Çarşamba:
14. Tur; Maliye Bakanlığı ve aynı gün maddelerin oylanmasına geçilecek.
23, 24 ve 25 Aralık tarihlerinde ise maddelerin oylamaları yapılacak.
26 Aralık Pazar günü Bütçe maratonunun son gününde; Genel Kurul'da 2011 Yılı Bütçesinin tümü üzerinde gruplar adına konuşmalar yapılacak. En son Hükümet adına son konuşma yapılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler