'Bankaların genel merkezlerini İstanbul'a taşıyoruz'

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, bankaların genel merkezlerini İstanbul'a taşımaya başlayacaklarını, 2011'in bu adımların atıldığı yıl olacağını söyledi. Erdoğan, SPK ve BDDK'nin da aynı şekilde İstanbul'a geleceğini açıkladı.

Yayınlanma: 09.12.2010 - 10:19
Abone Ol google-news

Erdoğan, SPK ve BDDK'nin da aynı şekilde İstanbul'a geleceğini açıkladı. Erdoğan, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nin (İMKB), 25. kuruluş yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'İMKB 25.Yıl Konferansı'nın açılışında konuştu.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, muhalefet ve öğrencileri eleştirdi. Ana muhalefet partisinin, öğrenci gruplarını, hükümete karşı cesaretlendirildiğini iddia eden Erdoğan, "Ana muhalefet partisi ve malum medya, marjinal öğrenci gruplarının reklamını yaparak, bu grupları hükümete karşı cesaretlendirerek, bilsinler ki menkul kıymetler borsası içinde prim yapamazlar. Orada kaybederler" dedi.

Konuşmasında İstanbul'un Uluslararası Finans Merkezi olması konusuna değinen Erdoğan, "Bankalarımızın genel merkezlerini, genel müdürlüklerini İstanbul'a taşımaya başlıyoruz. SPK, BDDK aynı şekilde buraya gelecekler. Zaten faaliyetlerinin büyük bir kısmını da burada yürütüyorlar. Finans merkezi olarak belli bir çalışmayı yürütürken, temennim o ki İMKB'yi de aynı merkezin içinde bulundurmak suretiyle, bu hareketliliği orada yapmak ve dünyaya oradan çok farklı bir mesajı vermek. Bu çok önemli. Oturup değerlendireceğiz, bunların da adımını atacağız" dedi.

Bankalar noktasındaki adımları süratle attıklarını belirten Başbakan Erdoğan, "Artık 2011 daha fazla tehir edilemez, bu adımları attığımız yıl olacak. Zaten projeler bir taraftan yapılıyor. Artık fiziki noktadaki mekanlar, şu anda belirlenmiş durumda. İnşallah, 2 -3 yılda bütün merkezler bitmiş olacak. Oralarda artık bu bankalarımız taşınmış olacak" açıklamasında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler