AP raporu için Rumlar "seferberlik" ilan etti

Avrupa Parlamentosu'daki Türkiye karşıtları, 2010 Türkiye Raporu'na, Maraş'in iadesinin rapora dahil edilmesi için çalışmalara başlarken Rumların rapora müzakere sürecini olumsuz etkileyecek paragrafların eklenmesi için "seferberlik" ilan ettikleri belirtiliyor.

Yayınlanma: 09.12.2010 - 10:24
Abone Ol google-news

ABHaber'e göre, AP'nin Dış İlişkiler Komisyonu'nda görüşme süreci başlayan Türkiye Raporu'na değişiklik önergelerinin 10 Ocak'a kadar verilebileceği belirtilirken geçen yıl son dakika değişiklik önergeleri vererek Türkiye raporunu sertleştiren Türkiye karşıtları bu yılki rapora Maraş'ın iadesinin dahil edilmesi için çalışmalara başladılar.

Yapılan bu çabaların çerçevesinde rapora, Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın müzakereler çerçevesinde sunduğu üç önerinin de eklenmesi için değişiklik önergesi hazırladığı kaydedildi.

Ayrıca AP Türkiye raporunda Kıbrıs ile ilgili KKTC'deki tarihi yerlerin tahrip edildiğinden yola çıkarak Türkiye'nin kınanmasını isteyen bir başka değişiklik önergesi de AP'deki Türkiye karşıtları tarafından hazırlandı.
 

"2010 raporunda büyük sürprizler olabilir"

ABHaber'e konuşan AP gözlemcileri 2010 AP Türkiye raporunda büyük sürprizlerin olabileceğinin altını çizerlerken, Rumların rapora adadaki müzakere sürecini olumsuz yönde etkileyecek paragrafların eklenmesi için seferberlik ilan ettiklerini bildirdiler.
Öte yandan AP Türkiye raporunun taslak takvimi de belli oldu. Buna göre, rapora yönelik değişiklik önergeleri 10 Ocak 2011'e kadar verilecek.1 Şubat 2011'de raporun ikinci görüşmesi AP Dış İlişkiler Komisyonu'nda yapılacak.10 Şubat'ta rapor AP Dış İlişkiler Komisyonu'nda oylanacak. Rapor 1 Mart' ta AP Genel Kurulu'nda ele alınacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler