Avrasya Yıldızı 2010 başladı

NATO standartında 3 yılda bir icra edilen Avrasya Yıldızı Barışı Destekleme Harekatı 3. Ordu Komutanlığı'nca İstanbul'da icra edilmeye başlandı.

Yayınlanma: 09.12.2010 - 11:55
Abone Ol google-news

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Avrasya Yıldızı Tatbikatları, 3. Ordu Kor.(NRDC-T) Komutanlığı tarafından, NATO müttefik Harekat Komutanlığı kuvvet standartlarına göre Yüksek Hazırlık Kolordusu statüsünün devamını sağlamak amacıyla 3 yılda bir icra edildiği belirtilirek şöyle denildi:

"Barışı Destekleme Harekatı senaryosuna dayalı, bilgisayar destekli komuta yeri tatbikatı olan Avrasya Yıldızı 2010, Türkiye'nin ev sahipliğinde 3.Kor(NRDC-T) Komutanlığı tarafından 7-15 Aralık 2010 tarihleri arasında İstanbul'da icra edilecektir. Tatbikatın amacı, BM verdiği yetkiye dayanarak başlatılan NATO liderliğindeki bir Barışı Destekleme Harekatında, kriz yönetimi planlama ve icra etme yeteneğini geliştirmek ve 2011 yılının ikinici altı ayında icra edeceği NATO Mukabele Kuvveti Kara Unsur Komutanlığı görevine yönelik hazırlık yapmaktır.
Tatbikata 3.Kolordu Karargah Personeli ile NATO, Barış İçin Ortaklık(BİO) ve İstanbul İş Birliği Girişimi(İİG)programları üyesi ülke personeli iştirak edecektir. Tatbikatta 122'si yabancı toplam 962 personel görev alacaktır."

Açıklama da ayrıca tatbikata ilişkin 14 Aralık 2010 günü saat 09.00-11.00 arasında Ayazağa General Mazlum İskora Kışlası'nda Basın Bilgilendirme Brifingi verileceği de ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler