Brown'dan, siyah ve Asyalı azınlıklara davet

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, siyah ve Asyalı etnik azınlıkların lobi grubu olan B.A.M.E'nin üyelerine Parlamento'da davet verdi. ABD başkanlık seçimini Barack Obama'nın kazanmasıyla aynı döneme denk gelen davete, İşçi Partili Harringey Belediye Meclisi üyesi Nilgün Canver de katıldı.

Yayınlanma: 06.11.2008 - 08:43
Abone Ol google-news

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, siyah ve Asyalı etnik azınlıkların lobi grubu olan B.A.M.E'nin üyelerine Parlamento'da davet verdi. Davete katılan, İşçi Partili Harringey Belediye Meclisi üyesi Nilgün Canver, Başbakan Brown ile bir süre sohbet etti. İşçi Partisi'nin önümüzdeki yıl için Avrupa Parlamentosu milletvekili adayı olan Nilgün Canver, Brown'a, ''Türkiye'nin İşçi Partili Dostları'' adlı lobi grubunun Şubat ayında Avrupa Parlamentosu'nda yapılacak tanıtım toplantısı hakkında bilgi verdi.

Bu arada Brown da İşçi Partisi'nin 4. kez seçimi kazanacağına inandıklarını, bunun için hazırlıklara şimdiden başladıklarını belirtti.

Toplantıda konuşma da yapan İngiltere Başbakanı, 40 yıl öncesine kadar siyahların taşlanarak öldürüldüğü ABD'de Obama'nın başkan seçilmesinin tarihi önem taşıdığını ifade etti.

Afrika kökenli bir Amerikalının başkan seçilmesinin ''müthiş'' olduğunu kaydeden Brown, partisiyle aynı ideolojiyi paylaşan bir partinin ABD seçimlerinde başarılı olmasının kendileri için önem taşıdığını, kendilerine aynı başarıyı gösterme umut ve görevini verdiğini söyledi.

Brown, İşçi Partisi olarak bir sonraki genel seçimlerde siyah ve etnik kökenli milletvekillerinin sayısını arttırmayı hedeflediklerini de bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler