"Hacker" operasyonu

Oluşturdukları zararlı yazılımlarla 10 bin bilgisayarı kendi ağlarına kattıkları iddia edilen 2 kişi yakalandı.

Yayınlanma: 09.12.2010 - 11:32
Abone Ol google-news

Alınan bilgiye göre, 160 ülkede internet üzerinden faaliyet gösteren ve 25 milyon kullanıcıya sahip çevrim içi oyun firmalarından ''K2 Network'' şirketinin, 10 milyon kullanıcısı olan ''Knight Online'' isimli oyunun California'da bulunan sunucularına internet üzerinden ''DDOS (Distributed Denial Of Service'' saldırılarının yapıldığı ve bu saldırıların Türkiye'den gerçekleştirildiği belirlendi.

Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sitemleri Şube Müdürlüğünün Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkilileri ile yaptığı ortak çalışmalar neticesinde, şirketlerin ve vatandaşların bilgisayarlarına ''DDOS'' virüsü saldırılarını yapan kişilerin sanal ortamda ''The_Bekir'' ve ''TontonQ'' takma isimlerini kullanan kişiler olduğu anlaşıldı.

Diyarbakır ve İzmir emniyet müdürlükleri ekiplerinin de katılımıyla önceki gün eş zamanlı düzenlenen operasyonda, şu ana kadar 10 bin bilgisayardaki bilgilerin ele geçirilmesi olayına karıştıkları iddia edilen B.K. (22) ile M.Y. (21) yakalandı.

Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 adet 1 TB kapasiteli sabit disk, 2 adet dizüstü bilgisayar, 160 GB kapasiteli sabit disk, 1 adet 80 GB kapasiteli sabit disk ve 2 adet taşınabilir bellek ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sitemleri Şube Müdürü Turan Odabaş, bilgisayar korsanlarının kendi oluşturdukları zararlı yazılımları şirketlerin ve bireylerin bilgisayarlarına bulaştırarak, o bilgisayarları kendi ağının bir parçası haline getirdiğini ve buna ''Zombi'' adını verdiklerini bildirdi.

Odabaş, bilgisayar korsanlarının ''Zombi bilgisayarları DDOS saldırılarında kullanmak için virüs bulaştırarak emrine hazır hale getirdiğini, Bot-Net ağı oluşturarak web sitelerine, sunucu bilgisayarlara aşırı miktarda sorgu yollayarak kaynaklarını tükettiğini ve yavaşlamasına ya da tamamen durmasına sebep olduklarını'' açıkladı.

Odabaş, bilgisayar korsanlarının ellerinde bulundurduğu 10 binlerce ''Zombi'' bilgisayardan oluşan ''Bot-Net'' ağı ile büyük şirketleri tehdit ettikleri, isteklerini karşılamayan şirketleri servis dışı bırakarak binlerce dolarlık zarara uğrattıklarını ifade etti.
Polisteki işlemleri tamamlanan 2 kişi, adliyeye sevk edildi. Aynı olaya ilişkin 2 kişinin de arandığı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler