"İçişleri Bakanı derhal görevden alınmalı"

KESK, AKP'nin toplumun bütün emekçi kesimlerine ve öğrencilere karşı 'baskı ve şiddet yoluyla sindirme' harekatına giriştiğini savunarak, "Ancak bu baskı yöntemlerini de sonu gelecek ve siyasi iktidar emekçilere hesap verecektir" dedi.

Yayınlanma: 09.12.2010 - 11:32
Abone Ol google-news

KESK yaptığı yazılı açıklama ile Beşiktaş Bursaspor maçına denk gelen tarihte Başbakan'ın Dolmabahçe'deki rektörlerle toplantısını protesto etmek isteyen, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen öğrencilerin daha İstanbul'a giremeden dayak, biber gazı ve şiddete maruz kaldıklarını ifade ederek, "Polisin şiddetle saldırdığı görülmüştür. Diğer taraftan Beşiktaş-Bursaspor maçından önce kanlı bıçaklı yapılan kavgalara polisin müdahalesi yetersiz kalmış hatta kavgaya karışanlar stadyumda maçı izlemek özgürlüğüyle ödüllendirilmişlerdir" dedi.

Bu olayın münferit olduğunu söyleyebilmek istediklerini belirten KESK Yönetim Kurulu, "Ancak AKP'nin icraatları göstermektedir ki bu anlayış polis devleti anlayışıdır. Bu faşizan tutum içerisinde Anayasanın tanıdığı temel hak ve hürriyetleri dahi kullanamamak gibi temel bir durum ortaya çıkmıştır. Oysaki protestonun temel amacı olayın olduğu yerde kamuoyunun dikkatini çekmektir" ifadelerine yer verdi.

"Bu saatten sonra, bu harekete destek vermiş cesaretli ama haksızca gözaltına alınmış gençlere desteğimiz artarak devam edecektir" diyen KESK, "Bu adaletsizliğin karşısında, her türlü karalama ve çarpıtma kampanyasına karşı gereken mücadeleyi her yerde, meydanda, sokakta, sırada, fabrikada vereceğiz! Bu olaydan sorumlu olan yetkililer, başta İstanbul Emniyet Müdürü ve İçişleri Bakanı görevden derhal alınmalıdır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler