ABD, Karzai ile bağlantılı şirketi kara listeye aldı

ABD'nin, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile bağlantısı olan bir güvenlik şirketini kara listeye aldığı bildirildi.

Yayınlanma: 09.12.2010 - 11:39
Abone Ol google-news

ABD ordusunun, geçen haziran ayında Amerikan kongresinin bir raporu doğrultusunda, rüşvetle suçlanan ve Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin akrabaları tarafından yönetilen Vatan Grup ile ilişkilerini kesmeye başladığı belirtildi.

ABD ordusundan, Vatan Grup'taki üst düzey yöneticilere bu hafta gönderilen ve Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı tarafından ele geçirilen mektuplarda, şirketin "önerilen boykot statüsünde" olduğu, bunun, şirketin Amerikan hükümetiyle yeni anlaşmalar imzalamasını veya varolanları yenilemesini engellediği kaydedildi.

Kongrenin raporunda, Vatan Grup'un, Afganistan'ın güneyindeki NATO'nun ana ikmal rotasının kontrolüyle ilgili sözleşmeleri almak için hükümet görevlilerine rüşvet verdiği ve saldırılardan kaçınmaları için Taliban komutanlarına para ödediği ifadeleri yer almıştı. Vatan Grup'un temsilcisi ise, şirket yöneticilerinin hukuka uygun davrandıklarına inandıklarını söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler